Greek (Greece)

Λίγα πράγματα στη ζωή προσφέρουν την ελευθερία που νοιώθει κανείς εάν βγει με μοτοσικλέτα έξω στους δρόμους στη φύση της Κύπρου. Επίσης, η μοτοσικλέτα προσφέρει ένα άνετο, οικονομικό και πρακτικό μέσο μετακίνησης για τους δρόμους της πόλης. Ως εκ τούτου χιλιάδες άνθρωποι στην Κύπρο χρησιμοποιούν μοτοσικλέτα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Δυστυχώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων πολλές φορές δεν τηρούν τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή σε σχέση με τους μοτοσικλετιστές. Πολλές φορές τυγχάνει αυτοκίνητα να φράζουν την πορεία μοτοσικλετών, αμελώς και χωρίς τη δέουσα προσοχή να εισέρχονται σε κύριο δρόμο, να αλλάζουν πορεία ή γενικά να οδηγούν απρόσεκτα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μοτοσικλετιστών.

Αρκετά συχνά τα ατυχήματα με μοτοσικλέτα προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς. Ενώ τα αυτοκίνητα πλέον έχουν πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, επειδή οι οδηγοί μοτοσικλέτας είναι εκτεθειμένοι, πολλές φορές η σύγκρουση με αυτοκίνητο ή η πτώση και τριβή στην άσφαλτο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Ένα μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων αξίωσης αποζημίωσης από ατύχημα με μοτοσικλέτα που ανέλαβε το γραφείο μας αφορούσε σοβαρούς τραυματισμούς σε σύγκριση με το αρκετά χαμηλότερο ποσοστό στην περίπτωση των οδηγών αυτοκινήτου. Μπορούμε να πούμε ότι οι μοτοσικλετιστές έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν σοβαρή βλάβη μετά από τροχαίο σε σύγκριση με τους οδηγούς αυτοκινήτων.

 

Στις Περιπτώσεις Σοβαρών Τραυματισμών Προσοχή στις Προσφορές για Διευθέτηση από Ασφαλιστικές Εταιρείες

Συνήθης τακτική των ασφαλιστικών εταιρειών είναι να προσεγγίζουν τον τραυματία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με σκοπό τον γρήγορο συμβιβασμό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι πρόκειται περί συμβιβασμού που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ασφαλιστικής εταιρείας και όχι κατ’ ανάγκην τα δικά σας. Το αποτέλεσμα: αν δεχτείτε τέτοιο συμβιβασμό θα είναι τελικός και πολλές φορές δεν θα αρκεί ούτε καν για τα έξοδα που δημιουργούνται λόγω του ατυχήματος. Βεβαιωθείτε ότι θα τηρηθεί η σωστή διαδικασία έτσι έτσι ώστε να λάβετε δίκαιη και εύλογη αποζημίωση. Από τη δική μας εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι οι προτάσεις των ασφαλιστικών εταιρειών στην Κύπρο μετά την έναρξη της Δικαστηριακής διαδικασίας σε υποθέσεις σοβαρών τραυματισμών μπορεί να είναι μέχρι και 4 φορές μεγαλύτερες το ποσό που θα προσφερθεί για εξώδικη διευθέτηση στα αρχικά στάδια. Διαβάστε εδώ την αλήθεια για τους εξώδικους συμβιβασμούς μετά από ατύχημα στην Κύπρο.

 

Ιδιαιτερότητες των Δυστυχημάτων με Μοτοσικλέτα

Ένα πιθανό εμπόδιο σε αγωγές για αποζημίωση από ατύχημα με μοτοσικλέτα είναι η αρνητική αντίληψη που (λανθασμένα) πολλές φορές διατηρείται από ορισμένους για τους μοτοσικλετιστές. Οι ασφαλιστικές εταιρείες πολλές φορές βασίζονται σε τέτοιου είδους προκαταλήψεις προκειμένου να προβούν σε μια γρήγορη και συμφέρουσα γι’ αυτές διευθέτηση. Ως γραφείο που εξειδικεύεται στο δίκαιο των αποζημιώσεων για προσωπικά ατυχήματα, είμαστε σε θέση να αντικρούσουμε αποτελεσματικά τέτοιους ισχυρισμούς και να παρουσιάσουμε την απαιτούμενη μαρτυρία που να καταδεικνύει την ευθύνη του άλλου οδηγού και που να τεκμηριώνει τις απώλειες, τη ζημιά και τον πόνο και ταλαιπωρία σας που προέκυψε από το δυστύχημα. Πατήστε εδώ για να δείτε τις υπηρεσίες μας στην περίπτωση σοβαρών τραυματισμών.

 

Συνήθεις Τραυματισμοί μετά από Ατύχημα με Μοτοσικλέτα

Κάποιοι μοτοσικλετιστές είναι τυχεροί και μπορεί να τη γλυτώσουν με μόνο κάποιες εκδορές και εγκαύματα εκ τριβής από την άσφαλτο που να μην είναι σοβαρής μορφής. Πολλές φορές όμως οι τραυματισμοί μπορεί να είναι τόσο σοβαροί όπως, τραυματικές κακώσεις του νωτιαίου μυελού, εγκαύματα εκ τριβής βαριάς μορφής, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που συνοδεύονται από νευρολογικές βλάβες, κακώσεις της λεκάνης και των ισχίων, ακόμα και θάνατος.

 

Αποζημίωση για Ατύχημα με Μοτοσικλέτα – τι Δικαιούστε

Το Κυπριακό Δίκαιο Ατυχημάτων προνοεί για την αποκατάσταση του θύματος από τον παραβάτη και την απόδοση δίκαιης και εύλογης αποζημίωσης που να αντικατοπτρίζει το μέγεθος της βλάβης που έχει υποστεί το θύμα της αμέλειας τρίτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σε περιπτώσεις ατυχημάτων με μοτοσικλέτα διεκδικούμε εκ μέρους των πελατών δίκαιη αποζημίωση που συμπεριλαμβάνει, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα ακόλουθα:

  • Ιατρικά έξοδα
  • Έξοδα αποκατάστασης όπως φυσιοθεραπείας και για άλλες θεραπείες
  • Απώλεια εισοδήματος
  • Απώλεια εισοδηματικής ικανότητας
  • Αποζημίωση για πόνο και ταλαιπωρία
  • Αποζημίωση για ψυχική οδύνη (nervous shock)
  • Υλικές ζημιές όπως τα έξοδα επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης της μοτοσικλέτας
  • Οποιοδήποτε άλλο έξοδο το οποίο εύλογα προκύπτει λόγω του Δυστυχήματος

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ατύχημα με μοτοσικλέτα στην Κύπρο τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε Παγκύπρια βάση, ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση. Αναλαμβάνουμε τις υποθέσεις των πελατών μας στη βάση συμφωνίας για αμοιβή επιτυχίας που σημαίνει ότι η αμοιβή μας δεν καταβάλλεται εκτός εάν πρώτα εξασφαλίσουμε την αποζημίωσή σας.