Greek (Greece)

Τι Κάνουμε – Η Διαδικασία μας Μέχρι την Ανάκτηση της Αποζημίωσής σας

Πρώτη Επαφή - Τηλεφωνική Κλήση

Προσπαθούμε να κάνουμε τους πελάτες μας να αισθάνονται άνετα μαζί μας πριν αρχίσουμε να ζητάμε πολλές προσωπικές πληροφορίες. Σκοπός της πρώτης τηλεφωνικής κλήσης στο γραφείο μας είναι να πάρουμε κάποιες βασικές πληροφορίες από εσάς. Θέλουμε να μας δώσετε μια καλύτερη εικόνα για το τι συνέβη σε εσάς έτσι ώστε να εντοπίσουμε πού πιστεύουμε ότι είναι πιθανόν να βασίσουμε την απαίτησή σας για αποζημίωση.

Τι θα σας ζητήσουμε;

Πρέπει να γνωρίζουμε τι σας συνέβη. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε πώς εσείς αντιλαμβάνεστε τα γεγονότα. Θέλουμε να ξέρουμε τι εσείς νομίζετε ότι πήγε στραβά. Ποιός ευθύνεται για τη βλάβη που έχετε υποστεί;

Τι θα συμβεί μετά την πρώτη τηλεφωνική μας συνομιλία;

Στη συνέχεια οι δικηγόροι μας εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που μας δώσατε κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία. Θέλουμε να διαπιστώσουμε κατά πόσον πραγματικά μπορούμε να αναλάβουμε την υπόθεσή σας ή εάν πρέπει να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσουμε.

Τι κάνουμε αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξασφάλιση της αποζημίωσής σας;

Σας προτείνουμε να διευθετήσουμε μια συνάντηση. Εάν έχετε κάποιες αρχικές ερωτήσεις για τις οποίες πρέπει αμέσως να λάβετε απάντηση, ίσως μπορέσουμε να τις απαντήσουμε μέσω τηλεφώνου. Διαφορετικά θα διευθετήσουμε μια συνάντηση για να σας δούμε. Η συνάντηση γίνεται συνήθως στα γραφεία μας στη Λευκωσία, αλλά αν δεν μπορείτε να μας επισκεφθείτε, μπορούμε να κανονίσουμε να σας επισκεφτούμε στο σπίτι σας ή σε νοσοκομείο, στην Επαρχία που βρίσκεστε. 

 

Πρώτη Συνάντηση για την Ανάκτηση της Αποζημίωσής σας

Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε σωστά την υπόθεσή σας χρειαζόμαστε πολλές πληροφορίες. Η πρώτη συνάντηση θα μας επιτρέψει να δούμε πώς τα πάτε μετά το ατύχημα σας. Θα χρειαστεί να μελετήσουμε οποιαδήποτε έγγραφα που πιθανόν να έχετε στην κατοχή σας και σχετίζονται με την υπόθεσή σας. Για μας είναι πολύ σημαντική η πρώτη γνωριμία διότι μια καλή αρχή θέτει τις βάσεις για μια καλή συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης που για μας είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μεταξύ δικηγόρου και πελάτη στις περιπτώσεις διεκδίκησης αποζημίωσης.

Για ποιά πράγματα θέλουμε να σας μιλήσουμε;

Θέλουμε να μάθουμε από εσάς τι έγινε. Πού νομίζετε ότι τα πράγματα πήγαν στραβά, ποιός ευθύνεται και τι σας έχουν πει οι διάφοροι εμπλεκόμενοι για την υπόθεσή σας. Θέλουμε να εξετάσουμε όλα τα σχετικά έγγραφα που έχετε στη διάθεσή σας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε από εσάς μια γραπτή δήλωση των γεγονότων που συνέβησαν μέχρι τώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε λεπτομερώς τι συνέβη.

Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τη διαδικασία ανάκτησης αποζημίωσης στην οποία πρόκειται να εμπλακείτε. Σε αυτό το στάδιο θα σας εξηγήσουμε τι χρειάζεται για να αποδείξουμε και να κατοχυρώσουμε την αποζημίωσή σας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας, και το χρονικό πλαίσιο μαζί με τα κύρια ορόσημα της υπόθεσης σας, ως επίσης και τι μπορείτε να αναμένετε από την εκπροσώπησή μας.

Σε περιπτώσεις όπου είναι δυνατόν, μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση της υπόθεσής σας.

Αν έχετε υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό και η υπόθεσή σας πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις τότε μπορούμε να προβούμε σε διευθετήσεις για οικονομική βοήθεια για την κάλυψη του ιατρικού κόστους, της αποκατάστασής σας και για την κάλυψη των εξόδων των ειδικών εμπειρογνωμόνων που θα στηρίξουν την υπόθεσή σας στο Δικαστήριο.

Μπορείτε να μας ρωτήσετε ερωτήσεις;

Θέλουμε να φέρετε μαζί σας τη λίστα των ερωτημάτων σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φύγετε από τα γραφεία μας πριν λάβετε ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Τι συμβαίνει αν αποφασίσετε να μας διορίσετε;

Με την υπογραφή των όρων εντολής μας για την εκπροσώπησή σας και της συμφωνίας για αμοιβή επιτυχίας (no win no fee) προχωρούμε αμέσως και χωρίς καθυστέρηση στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσής σας.

 

Αρχική Διερεύνηση

Ποιός είναι ο κύριος σκοπός του στάδιου της διερεύνησης;

Το πρώτο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό της η νομικής ευθύνης η, πιο απλά, πρέπει να διαπιστωθεί ποιός ευθύνεται για το ατύχημά σας ή για το κακό που έχετε πάθει. Η δουλειά μας σε αυτό το στάδιο είναι να διερευνήσουμε και να αξιολογήσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία για να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε στο Δικαστήριο την υπόθεσή σας με βάση τους κανόνες μαρτυρίας και απόδειξης του νομικού μας συστήματος.

Πώς εξετάζουμε τα στοιχεία;

Εάν για παράδειγμα έχετε εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα όπου αμφισβητείται η ευθύνη,  ίσως χρειαστεί να επισκεφτούμε τη σκηνή για να δούμε τί συνέβη, ώστε να έχουμε μια πραγματική αίσθηση για τον τόπο του ατυχήματος. Θα θέλουμε να μιλήσουμε με όλους τους μάρτυρες για να συγκεντρώσουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες. Θα επικοινωνήσουμε με την αστυνομία εάν συμμετείχαν στη διερεύνηση του ατυχήματός σας.

Εάν είχατε ένα εργατικό ατύχημα, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσουμε με το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα και να δούμε εάν έγινε κάποια διερεύνηση. Μπορεί να χρειαστεί να μιλήσουμε με κάποιο συνεργάτη μας εμπειρογνώμονα σε θέματα ασφάλειας και υγείας, για να δούμε πως μπορεί να στοιχειοθετήσουμε την η ευθύνη του εργοδότη που αποτελεί προϋπόθεση για την εξασφάλιση της αποζημίωσής σας.

Εάν θέλετε να στραφείτε εναντίον κάποιου ιατρού για περίπτωση ιατρικής αμέλειας, πρέπει εξετάσουμε αν το παράπονο σας είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και στη συνέχεια να εντοπίσουμε μέσω του δικτύου μας τον κατάλληλο ιατρό για να διαπιστώσουμε αν μπορούμε να τεκμηριώσουμε τη νομική ευθύνη των εμπλεκομένων ιατρών στο Δικαστήριο.

Θα χρειαστεί επίσης να λάβουμε τα ιατρικά σας αρχεία και τις λεπτομέρειες των οικονομικών σας ζημιών προκειμένου να τα διεκδικήσουμε πίσω εκ μέρους σας.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία διερεύνησης;

Με βάση τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που τηρεί το γραφείο μας σπεύδουμε πάντα στην άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη μας. Στη διεκδίκηση αποζημίωσης, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με νομικά μέτρα για την κατοχύρωσή σας ευθύς αμέσως δηλαδή την επομένη ημέρα από τη λήψης οδηγιών εκ μέρους σας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πράγματα είναι περίπλοκα και απαιτείται διερεύνηση που διαρκεί. Στις μικρές και απλές απαιτήσεις στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με την απαίτησή σας εντός δύο εβδομάδων από την λήψη όλων των αναγκαίων εγγράφων. Οι υποθέσεις σοβαρών τραυματισμών και οι υποθέσεις όπου η ευθύνη είναι αμφισβητούμενη συνήθως παίρνουν περισσότερο χρόνο.

Σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, για παράδειγμα, όπου υπάρχει έρευνα από την αστυνομία, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 6 μήνες προτού η αστυνομία ετοιμάσει την αστυνομική έκθεσή για το δυστύχημά σας και αυτό μπορεί να καθυστερήσει τη διερεύνηση της ευθύνης. Βεβαίως αυτό δεν θα μας εμποδίσει να προβούμε σε άλλες ενέργειες προς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων σας ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σε περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας όπου εκτός από τα νομικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν παρουσιάζονται προς επίλυση περίπλοκα ιατρικά ζητήματα, μπορεί να χρειαστούν έως και 6 μήνες πριν μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα σχετικά ιατρικά αρχεία και να λάβουμε αιτιολογημένη γνώμη από εμπειρογνώμονες ιατρούς.

Τι συμβαίνει εάν κατά τη διάρκεια της διερεύνησης η Ροτσίδης & Σία πιστεύει ότι δεν μπορεί να χειριστεί περαιτέρω την υπόθεση σας;

Επειδή είμαστε πολύ σχολαστικοί κατά το στάδιο της διερεύνησης, δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα να απορρίψουμε μια υπόθεση που μια άλλη δικηγορική εταιρεία αναλαμβάνει και καταλήγει σε θετικό αποτέλεσμα. Θα διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε τη σωστή απόφαση προτού σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με την υπόθεση σας. Σε αυτή την περίπτωση θα είστε ελεύθεροι να πάρετε τον φάκελο της υπόθεσής σας και να προσλάβετε έναν άλλο δικηγόρο χωρίς κόστος για εσάς.

Τι συμβαίνει εάν πιστεύουμε ότι μπορούμε να προωθήσουμε την υπόθεσή σας;

Προχωρούμε αμέσως και χωρίς καθυστέρηση με την καταχώρηση αγωγής για να διασφαλίσουμε ότι η υπόθεσή σας θα προχωρήσει. Ταυτόχρονα, αμέσως μπαίνουμε σε διαπραγμάτευση με τους εναγόμενους ή με την ασφαλιστική τους εταιρεία για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας ευνοϊκής εξώδικης διευθέτησης.

 

Πώς Προχωρούμε με τη Διασφάλιση της Απαίτησής σας για Αποζημίωση;

Αρχίζει με την καταχώρηση αγωγής στο Δικαστήριο

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την προσοχή του εναγόμενου ή της ασφαλιστικής εταιρείας που τον εκπροσωπεί. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε με την καταχώρηση της αγωγής σας τόσο το καλύτερο, διότι αυτό σημαίνει ότι θα επιτύχουμε ταχύτερα την περάτωση της υπόθεσής σας. Αυτό μπορεί να γίνει από νωρίς, αν έχουμε εξασφαλίσει το κατάλληλο μαρτυρικό υλικό για να υποστηρίξουμε την υπόθεσή σας. Παράλληλα, αποστέλλουμε τη λεπτομερή απαίτησή σας στον εναγόμενο ή στους ασφαλιστές του μαζί με ένα χρονοδιάγραμμα και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που δικαιολογούν το ποσό που αξιώνουμε εκ μέρους σας ως αποζημίωση.

Πόσο καιρό χρειάζεται η εναγόμενη ασφαλιστική εταιρεία να απαντήσει στην επιστολή απαίτησης;

Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε δικές τους ανεξάρτητες έρευνες. Όσο πιο γρήγορα περατωθεί αυτή η διαδικασία, τόσο νωρίτερα μπορούμε να προχωρήσουμε την απαίτησή σας. Δεν υπάρχουν κανόνες καθολικής εφαρμογής και η ταχύτητα εξαρτάται από την κάθε απαίτηση και από τις διαδικασίες της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας. Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να επιλέξει να διεκπεραιώσει την απαιτησή σας εσωτερικά ή να αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρους υπεράσπισης ή αντιπροσώπους της που προβαίνουν σε διακανονισμούς απαιτήσεων, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορεί να αναθέσουν την υπόθεση στους δικούς τους δικηγόρους υπεράσπισης. Οι ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης θα καθορίσουν τη διάρκεια της απαίτησής σας.

Σε μια απλή υπόθεση τροχαίου ατυχήματος, για παράδειγμα, αναμένουμε να απαντήσουν εντός 2 ή 3 εβδομάδων από την προώθηση της απαίτησής σας. Όταν η περίπτωσή σας περιλαμβάνει έρευνα από την αστυνομία, η ασφαλιστική εταιρεία ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένει την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας και αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες. Άλλες φορές, όταν οι τραυματισμοί είναι πιο περίπλοκοι, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ζητήσει να εξεταστείτε από ιατρούς της επιλογής της προτού προβούν σε μία πρόταση για διευθέτηση. Οι περιπτώσεις αμφισβητούμενης ευθύνης, σοβαρών τραυματισμών και ιατρικής αμέλειας συνήθως παρουσιάζουν την πιο μεγάλη καθυστέρηση ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητάς που παρουσιάζουν.

Χρειαζόμαστε εξωτερική βοήθεια για την προώθηση της υπόθεσής σας;

Στις υποθέσεις διεκδίκησης αποζημίωσης το Δικαστήριο για ν’ αποφασίσει κάποια εξειδικευμένα ζητήματα χρειάζεται βοήθεια από εμπειρογνώμονες για να εξηγήσουν, για παράδειγμα, το ζήτημα της ευθύνης ή το μέγεθος της βλάβης που προκαλείται από κάποιο τραυματισμό. Στην περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος, μπορεί να χρειαστούμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού στη διερεύνηση και αναπαράσταση τροχαίων συγκρούσεων για να μας βοηθήσει να αποδείξουμε την υπόθεσή σας, να αναπαραστήσουμε το τι συνέβη, να κατανοήσουμε την ταχύτητα των οχημάτων ή αν, για παράδειγμα, ένα κράνος θα είχε κάνει τη διαφορά στους τραυματισμούς σας. Συχνά παρουσιάζονται προς επίλυση πολύ εξειδικευμένα και τεχνικά ζητήματα. Σε μια υπόθεση ιατρικής αμέλειας για παράδειγμα ένας ειδικός ιατρός της ειδίκευσης του εναγόμενου ιατρού θα πρέπει να εξηγήσει ενώπιον του Δικαστηρίου την ορθή ιατρική πρακτική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί από τον εναγόμενο ιατρό. Στην περίπτωση εργατικού ατυχήματος ένας εμπειρογνώμονας θα πρέπει να εξηγήσει τις ορθές διαδικασίες ασφάλειας και υγείας και ούτω καθεξής.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και αναλογιζόμαστε όλα τα ενδεχόμενα προτού αναθέσουμε σ’ ένα εμπειρογνώμονα την υπόθεσή σας. Στην εποχή μας που όλοι οι κλάδοι πλέον γίνονται τόσο εξειδικευμένοι, λόγω της εμπειρίας μας στον τομέα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο κρίσιμη είναι η μαρτυρία των κατάλληλων εμπειρογνώμων στην εξασφάλιση δίκαιης αποζημίωσης για τους πελάτες μας. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα μελετήσουμε μόνο το βιογραφικό σημείωμα του ειδικού που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά θα συναντηθούμε προσωπικά μαζί του, θα εκτιμήσουμε την εμπειρία του και τα διαπιστευτήριά του έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε τους κατάλληλους συνεργάτες για την υπόθεσή σας.

 

Αξιολόγηση των Ζημιών σας και Υπολογισμός Ύψους Αποζημίωσης

Πως υπολογίζουμε το ύψος της αποζημίωσής σας;

Δεν πρόκειται για μια διαδικασία όπου βρίσκουμε ένα αριθμό από το πουθενά. Εάν κάποιος έχει υποστεί βλάβες και κατάλοιπα των τραυματισμών του που συνεχίζονται για χρόνια ή ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής του, βεβαιωνόμαστε ότι θα λάβει δίκαιη και εύλογη αποζημίωση που να αντικατοπτρίζει το μέγεθος της ζημιάς του. Είναι κρίσιμο κατά τον υπολογισμό της αποζημίωσής σας να συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες της δικής σας περίπτωσης, σε συνάρτηση με τη νομολογία μας, διότι εάν μια υπόθεση διευθετηθεί, ο συμβιβασμός είναι τελικός και αμετάκλητος.

Για τον υπολογισμό της αποζημίωσής σας χρειάζεται να αξιολογήσουμε πολλές πληροφορίες από πολλά άτομα.

Και αυτό σχεδόν πάντα συνεπάγεται τη βοήθεια ειδικών εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διασφαλίσουμε τεκμηριωμένη άποψη για την υπόθεσή σας. Θέλουμε να γνωρίζουμε επακριβώς πόσο άσχημα έχετε επηρεαστεί από τους τραυματισμούς σας, πως επηρεάστηκε η καθημερινότητά σας, η ποιότητα ζωής σας, και ποια εικόνα θα παρουσιάζετε, για παράδειγμα, μετά από 20 χρόνια. Μπορεί να απαιτηθεί η βοήθεια κάποιου ειδικού λογιστή για να εξηγήσει τη μελλοντική απώλεια εισοδήματος ή κάποιου αρχιτέκτονας για να εξηγήσει το κόστος μετατροπής ενός σπιτιού για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του τραυματία μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό. Συνυπολογίζουμε και συνεκτιμούμε όλες αυτές τις πληροφορίες και με αναφορά στη νομολογία υπολογίζουμε το ύψος της αποζημίωσης που θα αξιώσουμε εκ μέρους σας. Όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο πιο ακριβείς μπορούμε να είμαστε στη διασφάλιση της αποζημίωσής σας για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχετε υποστεί αλλά και για τα έξοδα που προκύπτουν από το κακό που έχει επισυμβεί.

 

Επίτευξη ενός Διακανονισμού

Γιατί ξεκινάμε δικαστικές διαδικασίες;

Η καταχώρηση αγωγής υποδεικνύει στον εναγόμενο ή στην ασφαλιστική εταιρεία που αντιμετωπίζουμε ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την περίπτωσή σας. Με την καταχώρηση αγωγής παρέχεται ένα πλαίσιο, ένα χρονοδιάγραμμα και μια ημερομηνία λήξης, έτσι ώστε τα πράγματα να προχωρήσουν. Η δικαστική διαδικασία προσδίδει στην υπόθεση που προωθούμε μια πειθαρχία και αναγκάζει τους ασφαλιστές να προχωρούν διότι σαφέστατα ουδείς μπορεί να αγνοεί τις δικαστικές προθεσμίες χωρίς συνέπειες. Η δικονομία του δικαστηρίου μας προνοεί για αυστηρές προθεσμίες όπου τα μέρη στη διαδικασία πρέπει να προβούν σε ενέργειες και η χωρίς καθυστέρηση προώθηση της δικαστικής διαδικασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξαναγκάσεις μια ασφαλιστική εταιρεία να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στις περιπτώσεις όπου αντιμετωπίζουμε απρόθυμες ασφαλιστικές εταιρείες που διαφωνούν και δεν θέλουν να καταβάλουν αποζημίωση το δικαστήριο είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε για τους πελάτες μας ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τι κάνει ο εναγόμενος ή η ασφαλιστική του εταιρεία μετά την καταχώρηση αγωγής;

Εάν οι εναγόμενοι αρνούνται να αποζημιώσουν, θα πρέπει σε αυτό το στάδιο να προβάλλουν στο Δικαστήριο την υπεράσπισή τους και να διατυπώσουν επίσημα μέσω της δικογραφίας τους λόγους για τους οποίους αρνούνται.

Και τι πρέπει να κάνετε εσείς ως πελάτης;

Η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας δεν σημαίνει ότι η συμμετοχή σας στην υπόθεση αλλάζει με οποιονδήποτε τρόπο. Απλώς θα λαμβάνετε γραπτή ενημέρωση από εμάς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Εκείνο που είναι σημαντικό για μας είναι να μας ενημερώνετε αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στην υγεία σας ή στις συνέπειες στη ζωή σας από τον τραυματισμό. Πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία άντλησης πληροφοριών από εσάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή όσα περισσότερα γνωρίζουμε, τόσα περισσότερα καταλαβαίνουμε, και ως εκ τούτου τόσο καλύτερα μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξίωσή σας και να αξιολογήσουμε τις απώλειες που οφείλονται στον τραυματισμό σας.

Ποιές είναι οι πιθανότητες να προχωρήσουμε σε εκδίκαση της υπόθεσης;

Κάθε αγωγή που καταχωρίζεται είναι πιθανόν να καταλήξει σε δίκη. Στην πραγματικότητα όμως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των υποθέσεών μας εκδικάζονται. Οι κανόνες δικονομίας και η μοντέρνα τάση στη διαχείριση του φόρτου εργασίας από τους δικαστές απαιτεί πάντα την ειλικρινή εξέταση του ενδεχόμενου εξώδικης διευθέτησης. Εάν δεν γίνει προσπάθεια για εξώδικο συμβιβασμό θα πρέπει να δοθούν στο δικαστήριο οι κατάλληλες εξηγήσεις. Εν τέλει, ο στόχος είναι να καθίσουν οι 2 πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να εξευρεθεί μια δίκαιη λύση. Πάντα προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ως μέσω εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουμε τους πελάτες μας στην αβέβαιη και αγχογόνα διαδικασία της δίκης. Όπου όμως η δίκη δεν μπορεί να αποφευχθεί δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του πελάτη μας μέσω της δικαστικής διαδικασίας.

Πότε θα πάρω την αποζημίωσή μου;

Εάν η υπόθεσή σας διευθετηθεί εξωδίκως, θα λάβετε την αποζημίωσή σας αρκετά γρήγορα. Εάν η υπόθεσή σας δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (για παράδειγμα, μετά από ακρόαση, ο πρωτοκολλητής του δικαστηρίου θα πρέπει να προβεί σε υπολογισμό των εξόδων της υπόθεσης), θα πρέπει να περιμένετε μόνο μερικές εβδομάδες. Ακολούθως θα λάβετε την αποζημίωσή σας και θα συνεχίσετε με τη ζωή σας.

Όταν εξασφαλίζουμε και παραδίδουμε δίκαιη αποζημίωση στους πελάτες μας για μας είναι μεγάλο επίτευγμα και μια πραγματική πηγή άντλησης ικανοποίησης και υπερηφάνειας που μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε.

 

Μετά τον Διακανονισμό

Είναι πάντοτε ωραίο να διατηρούμε επαφή

Μας αρέσει να δημιουργούμε καλές σχέσεις. Είναι πάντα πολύ όμορφο για μας να μαθαίνουμε πως τα περνούν οι πελάτες μας μετά που έχουν περατωθεί οι υποθέσεις τους. Πολλές φορές που μας έχουν προσκαλέσει για μια επίσκεψη ανταποκρινόμαστε θετικά διότι θέλουμε να δούμε πως πάνε τα πράγματα μετά που το άγχος της εκκρεμοδικίας έχει τελειώσει και τώρα οι πελάτες μας μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα της αποζημίωσής τους για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Το τελευταίο πράγμα που λέμε στους πελάτες μας είναι ότι είμαστε πάντα εδώ αν έχουν κάποιο πρόβλημα που μπορούμε να βοηθήσουμε και ότι μπορούν πολύ απλά να μας καλέσουν στο τηλέφωνο. Και αυτό συμβαίνει, και αν μπορούμε με κάποια απλή νομική συμβουλή να τους κατευθύνουμε στη σωστή επιλογή τότε πάντα το κάνουμε.

Εκπροσωπούμε μόνο ενάγοντες και είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πηγή νέων πελατών μας είναι οι παραπομπές από υφιστάμενους και παλιούς πελάτες μας αφού μέσω της πολύχρονης πείρας μας υπάρχουν πλέον πολλοί συμπολίτες μας στην Κύπρο που έχουν εξασφαλίσει τη δίκαιη αποζημίωσή τους με τη βοήθεια της εταιρείας μας. Καταβάλλουμε πάντα το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες μας θα έχουν μια άψογη εξυπηρέτηση και ένα καλό αποτέλεσμα που θα μπορούν να χωρίς κανένα ενδοιασμό να συστήσουν σε φίλους και γνωστούς.