Greek (Greece)

Συμβιβασμοί για Σοβαρούς Τραυματισμούς

Με τον τίτλο σοβαροί τραυματισμοί αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπου οι τραυματισμοί των πελατών μας είναι τέτοιας μορφής που προκαλούν μακροχρόνιο πόνο και ταλαιπωρία, αναπηρία και περιορισμό στην ποιότητα ζωής. Οι πελάτες μας που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς παρουσιάζουν μόνιμα κατάλοιπα σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής  και οικογενειακής τους ζωής και γενικότερα στον τρόπο ζωής τους.

Αν εσείς η κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει υποστεί κάποιοι σοβαρό τραυματισμό από υπαιτιότητα τρίτων, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε εκ μέρους σας δίκαιη αποζημίωση και να σας εκπροσωπήσουμε σε κάθε μέρος της διαδικασίας, από τη λήψη οδηγιών μέχρι και την παράδοση της αποζημίωσής σας.

 

Η Αλήθεια για τους Εξώδικους Συμβιβασμούς

Σε περιπτώσεις όπου η ευθύνη μπορεί εύκολα να τεκμηριωθεί στο Δικαστήριο, οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο κατά κανόνα θα προβούν σε κάποια πρόταση για εξώδικο συμβιβασμό. Η αλήθεια όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές τα ποσά που προτείνονται δεν είναι αρκετά να καλύψουν τα ιατρικά και άλλα έξοδα που προκύπτουν λόγω των τραυματισμών του θύματος, μάλλον πόσο να αποδοθεί ένα ποσό που να αποτελεί δίκαιη και εύλογη αποζημίωση και να αντικατοπτρίζει τη ζημιά που έχει υποστεί ο τραυματίας και τις μόνιμες συνέπειες στη ζωή του. Χρειάζεται η επιστράτευση μιας δικηγορικής εταιρείας με την απαραίτητη εμπειρία, εξειδίκευση και πόρους για να μπορέσει να εξαναγκάσει μια ασφαλιστική εταιρεία να εκταμιεύσει δίκαιη και εύλογη αποζημίωση.

Με την πολύχρονη πείρα μας στις υποθέσεις σοβαρών ατυχημάτων έχουμε αναπτύξει το βάθος της εξειδίκευσης και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να διασφαλίσουμε την απαίτησή σας εναντίον των μεγάλων οργανισμών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Έχουμε αναπτύξει τις κατάλληλες συνεργασίες και μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την απαίτησή σας μέχρι τη διασφάλιση της αποζημίωσής σας είτε εξωδίκως είτε μετά από δικαστική μάχη αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Ατυχήματα που Προκαλούν Μόνιμη Σοβαρή Ζημιά

Ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να σας καταστήσει ανίκανο προς εργασία και παράλληλα να οδηγήσει στη συσσώρευση μεγάλων εξόδων για τα ιατρικά σας έξοδα και τις διάφορες θεραπείες που ενδέχεται να χρειαστείτε. Οι πελάτες μας σε αυτό τον τομέα δικαίου μπορεί να υποστούν τεράστια έξοδα, όπως για παράδειγμα έξοδα για κατ’ οίκον βοήθεια, αναπηρικό όχημα, τροποποιήσεις στην οικία τους και άλλα. Αυτού του είδους τραυματισμοί μπορεί να προκληθούν είτε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο ή  μοτοσικλέτα ή μετά από ένα εργατικό ατύχημα. Πολλές φορές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μια περίπτωσης ιατρικής αμέλειας.

 

Παραδείγματα σοβαρών τραυματισμών μπορεί να περιλαμβάνουν, ανάμεσα σ’ άλλα και τα ακόλουθα:

 • Τραυματισμοί στο σπόνδυλο και στο νωτιαίο μυελό.
 • Ακρωτηριασμοί
 • Σοβαρά εγκαύματα
 • Τραυματική εγκεφαλική βλάβη που αφήνει μόνιμα νευρολογικά κατάλοιπα
 • Μόνιμες αντιαισθητικές ουλές
 • Απώλεια όρασης και ακοής
 • Πολλαπλοί ορθοπεδικοί τραυματισμοί με νευρολογική βλάβη

 

Αν έχετε υποστεί τέτοιους σοβαρούς τραυματισμούς τότε γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματά τους επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της ζωής σας με το σύντροφό σας, τους φίλους η την οικογένεια. Πολλές φορές μετά από τέτοιους τραυματισμούς προκύπτει και σοβαρή ψυχολογική βλάβη, κάτι που πρέπει πάντα να συνυπολογίζεται κατά την αποτίμηση της δίκαιης αποζημίωσης.

 

Το Δικαίωμά σας να Διεκδικήσετε Εύλογη Αποζημίωση

Έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσετε εύλογη και δίκαιη χρηματική αποζημίωση και αποκατάσταση. Με βάση το νομικό μας σύστημα στην Κύπρο, η αποζημίωση μπορεί να συμπεριλαμβάνει ανάμεσα σ’ άλλα, τα ακόλουθα:

 • Απώλεια υφιστάμενων και μελλοντικών εισοδημάτων
 • Απώλεια υφιστάμενων και μελλοντικών εξόδων
 • Ιατρικές και άλλες υποστηρικτικές που αφορούν στην αποκατάσταση της υγεία σας
 • Αποζημίωση για τον πόνο, ταλαιπωρία, ψυχική οδύνη και για τον περιορισμό στην ποιότητα ζωής.

 

Προσφορές για Συμβιβασμό από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες

Ενώ η ανάγκη για πολυδάπανη ιατρική φροντίδα είναι συνήθως άμεση και επιτακτική μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο, γνωρίζοντας ακριβώς αυτές τις πραγματικότητες, κατά κανόνα αρνούνται να εκταμιεύσουν οποιοδήποτε ποσό εκτός εάν ο ενάγοντας / τραυματίας συμφωνήσει σε εφ’ όλης της ύλης εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης για ένα ευτελές ποσό. Αν ο ενάγων δεν συμφωνήσει, τότε οι ασφαλιστικές εταιρείες επιστρατεύουν δικηγόρους υπεράσπισης έτσι ώστε η δικαστηριακή διαδικασία να καταστεί δυσχερής, πολυέξοδη και χρονοβόρα για το άτομο που αξιώνει αποζημίωση. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με αυτό τον τρόπο είναι ότι ο τραυματίας αντιμέτωπος με την πολυδάπανη και μακροχρόνια δικαστηριακή διαδικασία και την αδήριτη ανάγκη να εξασφαλίσει αμέσως τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη όπως χειρουργεία και άλλα, συναινεί σε ένα συμβιβασμό για ποσά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εύλογη και δίκαιη αποζημίωση.

Ως εκ των πιο πάνω, η λυπηρή αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι προσφορές για συμβιβασμό από τις ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ούτε καν το πραγματικά έξοδα κάποιου σοβαρού τραυματισμού, και σπάνια συμπεριλαμβάνουν δίκαιη αποζημίωση για τον πόνο την ταλαιπωρία και τη διάσπαση και ανατροπή στη ζωή του θύματος. Στη Ροτσίδης & Σία έχουμε αναπτύξει μια ξεχωριστή προσέγγιση έτσι ώστε να προσφέρουμε ουσιαστική στήριξη στους πελάτες μας στις περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών, και να εγγυόμαστε ότι οι πελάτες μας θα τύχουν δίκαιης εκπροσώπησης εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών, κάθε φορά.

Πατήστε εδώ για να μάθετε την προσέγγισή μας σε υποθέσεις σοβαρών τραυματισμών.