English (United Kingdom)

 

Ως δικηγόροι ατυχημάτων το έχουμε δει να συμβαίνει συχνά.
Το αυτοκίνητο χτυπάει τον ποδηλάτη. Ο τραυματίας ποδηλάτης φεύγει με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο. Το ποδήλατο διαλυμένο, ο οδηγός απολογείται και λέει «μην ανησυχείς φίλε θα τα κανονίσουμε».
Με το καλό ο τραυματίας ποδηλάτης βγαίνει από το νοσοκομείο και έρχεται αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις. Τα ιατρικά έξοδα και οι φυσιοθεραπείες μέχρι στιγμής €3.000, το ποδήλατο και οι τροχοί μόνο κοστίζουν €6.000 και το σπασμένο Garmin ακόμη €350. Ενάμιση μήνα εκτός εργασίας με άδεια ασθενείας, οι πόνοι ακόμη ανυπόφοροι. 
Και το χειρότερο: η σύσταση του ιατρού είναι όχι ποδηλασία για ακόμη 5 μήνες.
Πρώτη επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου. Η απάντηση είναι στερεότυπη – «πιστεύουμε ότι δεν ευθύνεται ο πελάτης μας για το ατύχημα και δεν μπορούμε να καλύψουμε τη ζημιά». Και, συνεχίζουν, «βεβαίως αν θέλετε περάστε από το γραφείο μας και μπορεί να σας δώσουμε ένα χαριστικό ποσό, αφού βεβαίως υπογράψετε ένα χαρτί»…
Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε τα πιο πάνω. Διαβάστε τις πληροφορίες ποιο κάτω έτσι ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση.

Διαβάστε Περισσότερα
--------------------------------
 
--------------------------------
Τι να Κάνετε (και τι να μην κάνετε) μετά τη Σύγκρουση
 
Καλέστε Αμέσως την Αστυνομία
Στην μετά το 2013 εποχή η αστυνομία δεν έρχεται εκτός αν πρόκειται για σχετικά σοβαρό τραυματισμό. Όμως, είστε σίγουροι ότι δεν χτυπήσατε; Πως γνωρίζετε ότι δεν χτυπήσατε; Πολλές φορές τα συμπτώματα μιας διάσεισης, ενός τραυματισμού στο γόνατο η στη σπονδυλική στήλη μπορεί να μην φανούν μέχρι να περάσουν 1-2 μέρες. Καλύτερα να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία και να δείτε τι θα σας συμβουλεύσουν και αν θα έρθουν επί τόπου. Περιγράψτε στον αστυνομικό ακριβώς και με λεπτομέρεια πως πέσατε, που κτυπήσατε και εξηγήστε ότι χρειάζεστε να σας δει ένας γιατρός.
 
Μην Πείτε Ποτέ Είμαι Καλά
Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά. Είστε «ζεστός» και νοιώθετε σχετικά καλά. Αν πείτε «είμαι καλά» και ακολούθως ανακαλύψετε ότι έχετε τραυματιστεί, οι δικηγόροι της ασφαλιστικής εταιρείας σίγουρα θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον σας. Αν χρειάζεται να πείτε κάτι, ξεκαθαρίστε ότι έχετε κτυπήσει από την πτώση και επιθυμείτε να σας δει ένας γιατρός.
 
Εξασφαλίστε Πληροφορίες
Αν η αστυνομία δεν έρθει επί τόπου μην βασιστείτε στα λεγόμενα του άλλου οδηγού που λέει είναι εντάξει θα τα κανονίσουμε. Να θυμάστε ότι το ποιο πιθανόν δεν έχετε να κάνετε μαζί του αλλά με τους ασφαλιστές τους. Εξασφαλίστε το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή του. Σημειώστε τις πινακίδες εγγραφής του αυτοκινήτου του, ζητήστε να δείτε την άδεια οδήγησης και το ασφαλιστήριό του. Φωτογραφίστε τα πάντα, το αυτοκίνητο, το ποδήλατο, την άδεια οδήγησης, τη σκηνή του ατυχήματος και τη ζημιά στο αυτοκίνητο.
 
Εξασφαλίστε Μαρτυρίες
Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες βεβαιωθείτε ότι έχετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
 
Πηγαίνετε στον Γιατρό
Αν ο γιατρός σας πει ότι είστε μια χαρά τότε όλα είναι οκ. Αν όμως πείτε σε όλους ότι είστε μια χαρά και στο τέλος πάτε στον γιατρό και ανακαλύψετε ότι έχετε τραυματιστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να πείσετε την ασφαλιστική εταιρεία ότι είστε ειλικρινείς.
 
Κάντε Ποδηλασία με Παρέα
Είναι καλά να πηγαίνετε ποδηλασία με παρέα. Πολλά μπορούν να συμβούν σε μια απλή βόλτα με το ποδήλατο και γι' αυτό είναι πάντα καλό να έχετε παρέα. Αν πρέπει να πάτε μόνοι σας, ενημερώστε κάποιο που θα πάτε και πότε σκοπεύετε να επιστρέψετε. Πάντα να έχετε τηλέφωνο μαζί σας.
 
Εξασφαλίστε Βοήθεια για να Πάρετε την Αποζημίωσή σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ατύχημα με ποδήλατο τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 22 102081 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαίο ατύχημα.
Μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από ατυχήματα στο κανάλι μας στο YOUTUBE