English (United Kingdom)

 

Μύθος #4: Οι Αγωγές για Αποζημίωση από Ατύχημα είναι «Εύκολο Χρήμα»

 
Με αυτή τη σειρά από 5 άρθρα, καταρρίπτουμε 5 μύθους σε σχέση με τις αγωγές για ανάκτηση χρηματικής αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατυχήματα που οφείλονται σε αμέλεια τρίτων είτε λόγω τροχαίου είτε λόγω ιατρικής αμέλειας, εργατικού ατυχήματος ή άλλου ατυχήματος. Αυτό είναι το τέταρτο στη σειρά άρθρο.
 
Συχνά ακούμε ότι άτομα αποζημιώνονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες με υπέρογκα ποσά, χωρίς να έχουν πραγματικές απώλειες. Δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ένα μεγάλο πορτοφόλι έτοιμο να μοιράσει χρήματα για κάθε ατύχημα. Αυτό είναι μύθος. 
 
Η πραγματικότητα είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες όχι μόνο δεν είναι πρόθυμες τόσο εύκολα να αποζημιώσουν αλλά πολλές φορές αρνούνται να αποζημιώσουν ακόμη και εκεί που πρέπει. 
 
Περαιτέρω, σύμφωνα με τη Νομολογία μας, η αρχή που διέπει τον υπολογισμό των αποζημιώσεων στα αστικά αδικήματα είναι ότι οι αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν θα πρέπει να είναι εκείνο το ποσό που θα θέσει το θύμα της αμέλειας στη θέση στην οποία θα βρισκόταν αν δεν διαπραττόταν το αδίκημα. 
 
-------------------
Διαβάστε περισσότερα:
 

-------------------

 
Είναι γεγονός ότι στον καθορισμό του ύψους των αποζημιώσεων η τάση της Νομολογίας στην Κύπρο παρουσιάζει μια αυξητική τάση σε σύγκριση με το ύψος των αποζημιώσεων που επιδικαζόταν στο παρελθόν, τάση που αντανακλά  τη μεγαλύτερη ευαισθησία για τον ανθρώπινο πόνο, την αγωνία της αναπηρίας και τη ψυχική οδύνη που προκύπτει από ένα τραυματισμό.
 
Όμως, είναι σταθερή αρχή του Κυπριακού δικαίου των αποζημιώσεων, ότι οι αποζημιώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το μέτρο του κοινωνικά παραδεχτού και ότι η αποζημίωση για αστικά αδικήματα έχει ως σκοπό την αποκατάσταση και όχι την τιμωρία. Η ατέλεια του χρήματος ως μέσου για αποκατάσταση δεν πρέπει να επενεργεί προς επαύξηση των αποζημιώσεων.
 
Άρα λοιπόν είναι μύθος να λέμε ότι κάποιος θα γίνει πλούσιος επειδή τραυματίστηκε και έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες ενός ικανού δικηγόρου προσωπικών ατυχημάτων. Σκοπός της αποζημίωσης στην Κύπρο, τουλάχιστον ως έχει ο Νόμος σήμερα, είναι η αποκατάσταση. 
 
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
 
Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.
 
Για να εγγυηθούμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας και ότι η εξυπηρέτησή μας είναι προσωπική και στα μέτρα τους έχουμε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη μας έτσι ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη.
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το Κυπριακό blog προσωπικών ατυχημάτων για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από ατύχημα.