Greek (Greece)

Η διακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί μια συνειδητή επιλογή για καλύτερη ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις μας. Στις μεγάλες πόλεις της Κύπρου έχει καθιερωθεί το σύστημα δημόσιων επιβατικών διαδρομών το οποίο πλέον παρέχει σε όλους τους πολίτες ένα τρόπο διακίνησης. 

Εάν τραυματιστείτε σε ατύχημα σε επιβατικό λεωφορείο ή πούλμαν, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, πολύ πιθανόν να δικαιούστε αποζημίωση. Σε περίπτωση θανάτου, αποζημίωση μπορούν να ζητήσουν τα εξαρτώμενα από εσάς μέλη της οικογένειάς σας. Πιο κάτω ακολουθούν βασικές πληροφορίες για την απαίτησή σας.

 

Μαζέψτε τις Απαραίτητες Πληροφορίες για το Ατύχημά σας με Λεωφορείο

Είναι σημαντικό να καταγράψετε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα για να βοηθήσετε τον δικηγόρο σας να διεκδικήσει την αποζημίωση σας. Στοιχεία όπως η ώρα, η ημερομηνία και ο τόπος του ατυχήματος, ο αριθμός της διαδρομής, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός εγγραφής του λεωφορείου στο οποίο επιβαίνατε θα είναι πολύ χρήσιμα. Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε αμέσως τον τραυματισμό σας στον οδηγό και να φυλάξετε το εισιτήριο του λεωφορείου σας.

 

Μπορεί να Ευθύνεται ο Οδηγός του Λεωφορείου η Κάποιος Τρίτος

Η εταιρεία λεωφορείων και οι οδηγοί τους οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά σας. Γι’ αυτό οφείλουν να διατηρούν τα λεωφορεία και τις εγκαταστάσεις τους σε καλή κατάσταση και να βεβαιώνονται ότι ο οδηγός τους είναι αδειούχος και ορθά καταρτισμένος και ότι θα οδηγεί υπεύθυνα και προσεκτικά. Δυστυχώς, πολλοί οδηγοί δεν είναι προσεκτικοί όταν βρεθεί στο δρόμο τους λεωφορείο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα. Συχνή αιτία ατυχημάτων είναι η προσπέραση των λεωφορείων από ΙΧ οχήματα σε ακατάλληλο χρόνο. Σε περιπτώσεις όπου δεν ευθύνεται ο οδηγός του λεωφορείου μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αποζημίωση σας για τον τραυματισμό σας από την ασφαλιστική εταιρεία του υπευθύνου οδηγού. Σε περιπτώσεις όπου ευθύνεται ο οδηγός του λεωφορείου τότε θα εξασφαλίσουμε την αποζημίωσή σας εναντίον της ασφαλιστικής εταιρείας που καλύπτει την εταιρεία λεωφορείων.

 

Είδη Ατυχημάτων Λεωφορείων

Ένα λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό επιβατών και αυτό συνεπάγεται τεράστια ευθύνη και ως εκ τούτου αυξημένο καθήκον επιμέλειας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Στη Ροτσίδης και Σία έχουμε εξασφαλίσει δίκαιη αποζημίωση σε εκατοντάδες συμπολίτες μας μετά από ατυχήματα. Μερικά παραδείγματα ατυχημάτων με λεωφορείο είναι τα ακόλουθα:

Τρόπος Οδήγησης

Οι επιβάτες ενός λεωφορείου μπορεί να τραυματιστούν σε περιπτώσεις όπου ο οδηγός του λεωφορείου στρίψει απότομα, πατήσει απότομα τα φρένα ή επιταχύνει απότομα, οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα ή συγκρουστεί με άλλο όχημα. Δεν είναι πάντα υπεύθυνος ο οδηγός του λεωφορείου για ένα ατύχημα που μπορεί να συμβεί όμως κάποιες φορές είναι η αμελής οδήγησή του που προκαλεί το ατύχημα και τον τραυματισμό των επιβατών.

Σύγκρουση με άλλο όχημα

Εάν το λεωφορείο στο οποίο επιβαίνετε συγκρουστεί με άλλο όχημα και ήταν λάθος του οδηγού άλλου οχήματος, τότε μπορούμε να διασφαλίσουμε την αποζημίωση εναντίον της ασφαλιστικής εταιρείας του υπαίτιου οδηγού. Εάν το λεωφορείο ή το πούλμαν στο οποίο επιβαίνετε προκαλέσει ατύχημα από λάθος του οδηγού του λεωφορείου, τότε θα στραφούμε εκ μέρους σας εναντίον της εταιρείας του λεωφορείου η οποία οφείλει να σας αποζημιώσει για τον τραυματισμό σας.

Απλά Ατυχήματα

Άλλα πιο απλά ατυχήματα με λεωφορεία μπορεί να είναι ο τραυματισμός με ένα αιχμηρό αντικείμενο ή ένα ελαττωματικό εξάρτημα του λεωφορείου είτε ένα γλιστρήμα στο διάδρομο του λεωφορείου καθώς και πτώση κατά την είσοδο ή την έξοδό σας από το λεωφορείο.

Αν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα με λεωφορείο και δεν ήταν από λάθος δικό σας, τότε μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αποζημίωσή σας. Αν έχετε τραυματιστεί σοβαρά τότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών εδώ.

 

Εξασφαλίστε Βοήθεια

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ατύχημα με λεωφορείο τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Αναλαμβάνουμε υποθέσεις ατυχημάτων με πεζούς σε Παγκύπρια βάση, ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.