Greek (Greece)

Σε αυτό τον εξειδικευμένο κλάδο δικαίου διεκδικούμε εκ μέρους των πελατών μας χρηματική αποζημίωση για τον πόνο ταλαιπωρία και απώλεια που υπέστηκαν διότι προσβλήθηκαν από επικίνδυνη λοίμωξη κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε νοσοκομείο.

Στις νοσοκομειακές λοιμώξεις περιλαμβάνεται κάθε ασθένεια που προκαλείται από μικροοργανισμούς και προσβάλλει ασθενείς μετά την είσοδό τους στο νοσοκομείο ή νοσηλευτικό ίδρυμα, είτε για νοσηλεία είτε για παροχή πρώτων βοηθειών. Τα συμπτώματα της λοίμωξης εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο ή μετά την έξοδο τους από αυτό και εντοπίζονται μέσω κλινικών ή μικροβιολογικών εξετάσεων.

Τα ευπρόσβλητα τμήματα των νοσοκομείων είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ακολουθούν οι χειρουργικές και παθολογικές κλινικές. Τα πλέον συχνά απαντώμενα πολυανθεκτικά μικρόβια είναι, μεταξύ άλλων η ψευδομονάδα και ιδιαίτερα ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος, διεθνώς γνωστός ως MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus). Επακόλουθο της νοσοκομειακής λοίμωξης είναι τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας των προσβαλλόμενων ασθενών, η παρατεταμένη νοσηρότητά, η αυξημένη πιθανότητα ανάγκης νέας χειρουργικής επέμβασης, η λήψη περισσότερων φαρμάκων και η ψυχική επιβάρυνσή τους. Τραγικό επακόλουθο είναι ότι στην Κύπρο πολλές φορές ο ασθενής ή η οικογένειά του επωμίζεται και το επιπρόσθετο κόστος.

Υπάρχουν πρωτόκολλα υγιεινής και βέλτιστες πρακτικές που κανονικά πρέπει να ακολουθούνται από τα νοσοκομεία προς αποφυγή μεταδόσεως νοσοκομειακών λοιμώξεων. Δυστυχώς για κάποιους ασθενείς, στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει πάντα και είναι πολύ συχνό ασθενείς να προσβάλλονται με μικρόβια όπως το MRSA ως αποτέλεσμα ιατρικής και / ή αμέλειας του νοσοκομείου.

Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει προσβληθεί με κάποια λοίμωξη από το νοσοκομείο μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση.

 

Πότε μπορώ να Διεκδικήσω Αποζημίωση για Νοσοκομειακή Λοίμωξη;

Ο Νόμος στην Κύπρο σας προστατεύει. Εάν προσανατολίζεστε προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να μπορείτε να αποδείξετε στο δικαστήριο, στο ισοζύγιο των πιθανοτήτων, ότι προσβληθήκατε από τη λοίμωξη κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσοκομείο. Αυτό απαιτεί μαρτυρία ειδικού εμπειρογνώμονα όπως π.χ. κάποιου μικροβιολόγου ή παθολόγου / λοιμοξιολόγου. Θα πρέπει επίσης να αποδείξετε ότι η προσβολή σας από το μικρόβιο επήλθε ως αποτέλεσμα της αμέλειας του νοσοκομείου και ότι αυτό σας προκάλεσε ζημιά. 

Απόδειξη των πιο πάνω μπορεί να οδηγήσει σε χρηματική αποζημίωση του θύματος για ιατρική αμέλεια. Ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι για τα πιο πάνω μπορούμε να σας παρέχουμε τη συμβουλή μας ως προς την ουσία της υπόθεσής σας.

 

Πώς Προχωρώ;

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τραυματισμούς από ιατρική αμέλεια στην Κύπρο τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου: Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση. Αναλαμβάνουμε τις υποθέσεις των πελατών μας στη βάση συμφωνίας για αμοιβή επιτυχίας που σημαίνει ότι η αμοιβή μας δεν καταβάλλεται εκτός εάν πρώτα εξασφαλίσουμε την αποζημίωσή σας.