logo

English (United Kingdom)Greek

Ιατρική Αμέλεια Κύπρος: Αγωγές για αποζημίωση για Συγγενές Εξάρθρωμα του Ισχίου ή Αναπτυξιακή Δυσπλασία

alt
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εκπροσωπούμε πελάτες οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση για τον πόνο ταλαιπωρία και μόνιμη ζημιά που υπέστηκαν τα παιδιά τους ως αποτέλεσμα αποτυχίας έγκαιρης διάγνωσης της πάθησης του συγγενούς εξαρθρώματος του ισχίου (hip dysplasia). 
 
Αυτές οι υποθέσεις συνήθως καταχωρίζονται εναντίον παιδίατρων που λόγω λανθασμένης ή μη έγκαιρης διάγνωσης αποτυγχάνουν να διαγνώσουν την πάθηση έτσι ώστε να αρχίσει εγκαίρως η κατάλληλη θεραπεία. Η καθυστέρηση στη διάγνωση του συγγενούς εξαρθρώματος του ισχίου μπορεί να καταλήξει σε αχρείαστες εγχειρίσεις και, ακόμη χειρότερα, σε δια βίου αναπηρία για το βρέφος, που θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν γινόταν έγκαιρη διάγνωση.
 
Για να κατοχυρώσουμε τη θετική έκβαση των υποθέσεων των πελατών μας και την τελική αποζημίωσή τους, βεβαιωνόμαστε διεξοδικά από την αρχή για τη θετική νομική τεκμηρίωση της ιατρικής αμέλειας και εργαζόμαστε συνεχώς με στενή επικοινωνία με τους πελάτες μας έτσι ώστε να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη.
 
Τι Είναι το Συγγενές Εξάρθρωμα του Ισχίου;
Το συγγενές εξάρθρωμα του ισχίου (αναφέρεται επίσης και ως αναπτυξιακή δυσπλασία) είναι ιατρική ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα πρόβλημα με τη διαμόρφωση της ισχιακής άρθρωσης σε βρέφη. Πρόκειται για μια πάθηση που αφορά τα νεογνά από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους. Μπορεί να είναι από απλή χαλαρότητα (δυσπλασία) του ισχίου, έως σοβαρή παραμόρφωση της άρθρωσης, στην οποία η κεφαλή του μηριαίου οστού δεν έχει σχεδόν καμία επαφή με την κοτύλη και βρίσκεται σε εξάρθρωση. 
 
Ποιος είναι ο Λόγος που Προκαλείται η Δυσπλασία ή το Εξάρθρωμα;
Η αιτιολογία της πάθησης μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Οι συχνότεροι παράγοντες που παρατίθενται από ιατρικές μελέτες συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
 
Κληρονομικότητα
Ισχιακή προβολή κατά τη γέννηση
Δίδυμη κύηση
Ολιγοϋδράμνιο (ελαττωμένη ποσότητα αμνιακού υγρού)
 
Διάγνωση του Συγγενούς Εξαρθρώματος του Ισχίου
Η διάγνωση μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη γέννηση, στο μαιευτήριο από τους νεογνολόγους και / ή τους παιδίατρους, μετά από κλινική εξέταση του νεογνού. Ελέγχονται, μεταξύ άλλων, η σταθερότητα της ισχιακή άρθρωσης με τα ειδικά τεστ Ortolani & Barlow, οι δερματικές πτυχές των μηρών εάν είναι συμμετρικές ως επίσης ο περιορισμός ή μη της απαγωγής, δηλαδή του ανοίγματος των ισχίων. Η πρώιμη διάγνωση αυτής της παθολογικής κατάστασης έχει τεράστια σημασία, τόσο για το είδος της θεραπείας που θα επιλεγεί, όσο και για την έκβαση της θεραπείας. Όσο πιο νωρίς εντοπισθεί η εξάρθρωση του ισχίου τόσο καλύτερη είναι η θεραπεία πρόγνωση της υγείας του βρέφους. Αν και η θεραπεία εξαρτάται από βρέφος σε βρέφος, πιο κάτω παρατίθεται ενδεικτικά  ένα περίγραμμα:
 
Η διάγνωση γίνεται μέχρι την ηλικία των 6 μηνών
Στην ηλικία αυτή η θεραπεία είναι απλή  και δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αναλόγως του τύπου της πάθησης (υπεξάρθρημα ή εξάρθρημα) χρησιμοποιούνται ειδικοί ιμάντες απαγωγής και κάμψης των ισχίων που ονομάζονται Pavlik (θεραπεία με Ιμάντες Pavlik). Αυτού του είδους η θεραπεία έχει πολύ υψηλά ποσοστό επιτυχίας, πέραν των 85%.
 
Η διάγνωση γίνεται σε ηλικία 6 μηνών μέχρι 1 έτους
Εάν η διάγνωση γίνει μετά τους 6 μήνες οι θεραπεία Pavlik συνήθως δεν αποδίδει. Ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού, ο ορθοπεδικός χειρούργος θα χρειαστεί να υποβάλει το βρέφος σε χειρουργείο υπό αναισθησία, όπου γίνεται αρθρογραφία, έλξη, κλειστή ή ανοιχτή ανάταξη, οστεοτομία του μηριαίου οστού ή της κοτύλης (αναλόγως που χρειάζεται) και εφαρμόζεται ο ειδικός γύψος με την ονομασία SPICA.
 
Η διάγνωση γίνεται σε ηλικία πέραν του 1 έτους
Σε παιδία που η διάγνωση γίνεται μετά τον πρώτο χρόνο χρειάζεται σίγουρα να γίνει χειρουργική επέμβαση ως αναφέρεται ανωτέρω. Η παγιωμένη κατάσταση οδηγεί το σώμα στην παραγωγή ουλώδη ιστού που εμποδίζει το ισχίο να λάβει τη σωστή του θέση.
 
Η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάται εν πολλοίς από την ηλικία του βρέφους. Εάν η διάγνωση γίνεται σε μεταγενέστερο στάδιο, η πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης είναι μειωμένες. Τα παιδιά που έχουν εμμένοντα συμπτώματα και δεν θεραπεύονται έχουν υψηλές πιθανότητες ανάπτυξης αρθρίτιδας και εκφυλιστικών αλλοιώσεων στις αρθρικές επιφάνειες του ισχίου καθώς και φλεγμονή στην περιοχή αργότερα στη ζωή τους. 
 
Τι Μπορώ να Κάνω;
Για να πετύχετε σε μια αγωγή για αποζημίωση για ιατρική αμέλεια στην Κύπρο που να προκύπτει από περίπτωση μη διάγνωσης συγγενούς εξαρθρώματος του ισχίου, θα πρέπει να αποδειχθεί στο Δικαστήριο ότι ο παιδίατρος θα έπρεπε να είχε εντοπίσει την πάθηση από νωρίς και, ότι εάν γινόταν έγκαιρη διάγνωση θα ήταν αποτελεσματική η θεραπεία με ιμάντες Pavlik και ως εκ τούτου θα αποφεύγετο η υπέρμετρη ταλαιπωρία και η μόνιμη αναπηρία στο παιδί σας. Εάν το παιδί σας θα είχε καλύτερη πρόγνωση με την έγκαιρη διάγνωση, τότε πολύ πιθανόν να έχετε καλή υπόθεση για ιατρική αμέλεια.
 
Δικηγόροι Ιατρικής Αμέλειας στην Κύπρο
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς λόγω της ιατρικής αμέλειας με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα που προέκυψαν από την αμέλεια τρίτων.
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ιατρική αμέλεια τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 22 102081 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για ιατρική αμέλεια.

Subscribe to our Newsletter

Client Login