Greek (Greece)

Εάν εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο ή άγνωστο οδηγό (που μετά το τροχαίο ατύχημα εγκαταλείπει τη σκηνή), είναι λογικό να ανησυχήσετε για το πώς θα ανακτήσετε αποζημίωση αναφορικά με τους τραυματισμούς σας. Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με άτομα που έχουν τραυματιστεί σε τροχαίο με άγνωστους ή ανασφάλιστους οδηγούς με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά τους και να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη αποζημίωση που δικαιούνται. Η εμπειρία μας σε απαιτήσεις εναντίον ανασφάλιστων / άφαντων οδηγών μας επιτρέπει να δράσουμε αμέσως εκ μέρους σας και να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά σε κάθε στάδιο της διαδικασίας μέχρι την ανάκτηση της αποζημίωσής σας.

 

Αποζημίωση για Τροχαία Ατυχήματα με Ανασφάλιστους Οδηγούς στην Κύπρο

Στην Κύπρο οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για ευθύνη έναντι τρίτων δυνάμει των προνοιών του περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Ασφάλιση Ευθύνης Έναντι Τρίτου) Νόμου του 2000, όπως τροποποιήθηκε. Δυστυχώς ακόμη και στις ημέρες μας υπάρχουν οδηγοί που επιλέγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους ανασφάλιστοι. Αν σας έχει κτυπήσει ανασφάλιστος οδηγός και δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανακτήσετε δίκαιη αποζημίωση για τις ζημιές σας και τον πόνο και ταλαιπωρία που σας έχει προκληθεί από το ατύχημά σας. Στη Ροτσίδης & Σία διασφαλίζουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας για αποζημίωση εναντίον του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων (MIF).

 

Αποζημίωση για Τροχαία Ατυχήματα με Άγνωστους Οδηγούς (hit and run)

Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δυστυχώς συμβαίνει και στην Κύπρο και, ακόμη χειρότερα πολλές φορές σε περιπτώσεις ατυχημάτων με μοτοσικλέτες και ποδήλατα. Αν σας έχει κτυπήσει άγνωστος οδηγός (που εγκατέλειψε τη σκηνή του ατυχήματος), υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούμε να προωθήσουμε την απαίτησή σας για αποζημίωση εναντίον του του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων (MIF) και να ανακτήσουμε εκ μέρους σας αποζημίωση για τις απώλειές σας και τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκλήθηκε από το ατύχημα.

 

Τι να Κάνετε σε Περίπτωση που σας Κτύπησε Οδηγός που Εγκατέλειψε τη Σκηνή του Ατυχήματος

Αν έχετε κτυπηθεί από άφαντο οδηγό πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε με την αστυνομία. Αν δεν ενημερώσετε αμέσως την αστυνομία τότε οποιαδήποτε προσπάθεια για διεκδίκηση αποζημίωσης θα είναι δύσκολη. Θα βοηθήσει ιδιαίτερα αν εξασφαλίσετε τα στοιχεία οποιονδήποτε μαρτύρων. Η αστυνομία έχει την ευθύνη να διασφαλίσει αμέσως τη σωστή διερεύνηση του ατυχήματος με σκοπό τον εντοπισμό του υπαίτιου οδηγού και την προσαγωγή του ενώπιον της δικαιοσύνης και φυσικά οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε στη διερεύνηση είναι προς το συμφέρον σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να διορίσετε το συντομότερο δυνατό ένα έμπειρο δικηγόρο ατυχημάτων που έχει χειριστεί με επιτυχία τέτοιου είδους υποθέσεις στο παρελθόν. Στη Ροτσίδης & Σία διασφαλίζουμε ότι η απαίτησή σας εναντίον άγνωστου οδηγού θα περατωθεί με επιτυχία και θα εξασφαλίσουμε εκ μέρους σας δίκαιη αποζημίωση.

 

Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων (MIF)

Το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων (MIF) ιδρύθηκε το 1969 και λειτουργεί δυνάμει των προνοιών του Περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Ασφάλιση Ευθύνης Έναντι Τρίτου) Νόμου του 2000, όπως τροποποιήθηκε. Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν στη βάση του Περί Ασφαλιστικών Εταιρειών Νόμου, όπως τροποποιήθηκε, και παρέχουν ασφάλιση ευθύνης έναντι τρίτου, είναι μέλη του Ταμείου.

Το Ταμείο χρηματοδοτείται από την επιβολή επιβάρυνσης στα ασφάλιστρα μηχανοκινήτων οχημάτων του επί του παρόντος είναι καθορισμένη στο 5% και εισπράττεται μέσω των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα τελευταία χρόνια το γραφείο μας έχει εξασφαλίσει εναντίον του Ταμείου δίκαιη αποζημίωση για τον πόνο ταλαιπωρία και οικονομική ζημιά αρκετών πελατών μας που είχαν εμπλακεί σε τροχαία με άγνωστους και / ή ανασφάλιστους οδηγούς.

 

Εξασφαλίστε Βοήθεια για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση. Αναλαμβάνουμε τις υποθέσεις των πελατών μας στη βάση συμφωνίας για αμοιβή επιτυχίας που σημαίνει ότι η αμοιβή μας δεν καταβάλλεται εκτός εάν πρώτα εξασφαλίσουμε την αποζημίωσή σας.