Greek (Greece)
 
Όλοι θυμόμαστε την πρώτη φορά που οδηγήσαμε αυτοκίνητο. Η ανασφάλεια και η απειρία είναι επικίνδυνος συνδυασμός, και μόνο με τη συνεχή επανάληψη και συνήθεια το οδήγημα γίνεται πλέον δεύτερη φύση. Όμως, η υπερβολική αυτοπεποίθηση στο οδήγημα είναι το ίδιο επικίνδυνη όσο και η απειρία. Τα τροχαία ατυχήματα μπορούν να προκληθούν για αμέτρητους λόγους. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα τροχαία που εμφανίζονται πιο συχνά από άλλα. Ο εντοπισμός αυτών των πιο συχνών τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφεύγονται τα χειρότερα.
 
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
 
1) Ατυχήματα Με Χαμηλή Ταχύτητα
Ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε ταχύτητα, ακόμα και με 5 χιλιόμετρα ανά ώρα. Τα ατυχήματα με χαμηλή ταχύτητα συμβαίνουν συχνά σε χώρους στάθμευσης, όταν βάζει κάποιος την όπισθεν για να βγει από ένα γκαράζ, ακόμα και μέσα σε γειτονιές όπως τον παλαιό Στρόβολο για παράδειγμα. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους αυτά τα ατυχήματα έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που λέμε «μου κτύπησε τον προφυλακτήρα»
 
Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί: πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να επέλθουν τραυματισμοί ακόμα και σε αυτού του είδους τα ατυχήματα. Ακόμα και αν το τροχαίο συμβεί με κάτω από 20 Χ.Α.Ω. μια θλάση αυχένα έστω και μικρή θα πρέπει πάντα να ελέγχεται από τον ιατρό σας.
 
2) Μετωπική Σύγκρουση
Η προειδοποίηση του οδηγού πριν τη σύγκρουση συχνά βοηθάει, διότι προετοιμάζει το ανθρώπινο σώμα για τη σοκ της σύγκρουσης. Οι μετωπικές συγκρούσεις πολλές φορές επιτρέπουν στους οδηγούς να αντιδράσουν και να ετοιμαστούν για τη σύγκρουση. Η αυτόματη αντίδραση σε τέτοιο κίνδυνο είναι η στήριξη του σώματος που κάποτε μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των κραδασμών από τη σύγκρουση. Οι μετωπικές συγκρούσεις συχνά συμβαίνουν με δέντρα, πάσσαλους της ΑΗΚ, άλλα αυτοκίνητα, ή με άλλα εμπόδια που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του οδηγού.
 
Οι τραυματισμοί που προκύπτουν από τέτοια ατυχήματα συμπεριλαμβάνουν τραυματισμούς στο κεφάλι, τον αυχένα, την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Μετά από τέτοιες συγκρούσεις επιβάλλεται η πλήρης ιατρική εξέταση προκειμένου το θύμα της σύγκρουσης να εξεταστεί για βλάβες όπως εγκεφαλική διάσειση, εσωτερική βλάβη, εξαρθρώσεις ή άλλους τραυματισμούς.
 
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
 
3) Κτύπημα στο Πίσω Μέρος του Αυτοκινήτου σας
Σχεδόν πάντα σε αυτά τα ατυχήματα ευθύνεται ο πίσω οδηγός. Οπότε, σπάνια προκύπτει αμφισβήτηση της ευθύνης από τις ασφαλιστικές εταιρείες και έτσι η απαίτησή σας μπορεί να διεκπεραιωθεί σχετικά πιο γρήγορα. Συχνά τα τροχαία δυστυχήματα συμβαίνουν διότι κάποιος οδηγός ήταν απρόσεκτος. Οι συγκρούσεις αυτού του είδους πάντα προκαλούνται γι’ αυτό το λόγο: λόγω απροσεξίας κατά την οδήγηση. Ως εκ τούτου, με προσεκτική αμυντική οδήγηση, πολλά από αυτά τα ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφεύγονται.
 
Οι τραυματισμοί που προκύπτουν από αυτά τα ατυχήματα ποικίλουν αναλόγως της ταχύτητας με την οποία λαμβάνει χώρα η σύγκρουση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα είδη ατυχημάτων.
 
4) Πλάγια Σύγκρουση 
Σ’ αυτού του είδους ατυχήματος το κεφάλι του οδηγού κτυπάει κατά κανόνα κάτι στο πλάι του, συνήθως στο παράθυρο ή στην πόρτα του αυτοκινήτου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη ή σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αναλόγως των συνθηκών του δυστυχήματος. Αυτού του είδους τα τροχαία είναι επικίνδυνα διότι ο αερόσακος δεν προστατεύει πάντα τον οδηγό ή τους συνοδηγούς από κτυπήματα στο πλάι. Οι τραυματισμοί από τέτοιου είδους συγκρούσεις καθίστανται ακόμα πιο δυσχερείς γιατί συχνά θρυμματίζονται τα τζάμια από τα παράθυρα του αυτοκινήτου από το κτύπημα στο πλάι.
 
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
 
5) Τροχαία Ατυχήματα σε Διασταύρωση
Αυτού του είδους τα τροχαία συμβαίνουν συνήθως λόγω οδηγών που προσπαθούν να περάσουν με κόκκινο ή που επιχειρούν έξοδο από ΣΤΟΠ χωρίς να σταματήσουν. Σε μια διασταύρωση, ένα αυτοκίνητο μπορεί να κτυπηθεί από σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση. Πολλές φορές αυτοκίνητα που επιχειρούν αριστερή στροφή χωρίς να ελέγξουν την τροχαία κίνηση μπορεί να προκαλούν τέτοια ατυχήματα. Τις περισσότερες φορές δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η ευθύνη για τα τροχαία σε διασταύρωση. Στην Κύπρο συμβαίνουν συχνά τέτοια ατυχήματα, πολλές φορές με σοβαρές συνέπειες.
 
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Έχουμε εκπροσωπήσει πολλά θύματα τραυματισμών που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων ατόμων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα. 
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα.
 
Σχετικά Άρθρα: