Greek (Greece)

 aftokinitakia 800 x 400main

Τραυματιστήκατε και θέλετε να διεκδικήσετε αποζημίωση. Από την ημέρα του ατυχήματος υποφέρετε και θέλετε να αποζημιωθείτε για τον πόνο και την ταλαιπωρία σας.  Είναι αυτά αρκετά για να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου; Όχι, δεν είναι.
 
Όπως πολύ συχνά επισημαίνουμε στους πελάτες μας, εκείνο που έχει συμβεί στην πραγματικότητα πολλές φορές δεν είναι το ίδιο με εκείνο που παρουσιάζεται στο Δικαστήριο. Εσείς γνωρίζετε πόσο υποφέρατε. Όμως, μπορείτε να το αποδείξετε; Ο Δικαστής προσωπικών ατυχημάτων προσεγγίζει τη μαρτυρία ατόμου που διεκδικεί αποζημίωση για ατύχημα έχοντας κατά νου ότι αυτό το άτομο έχει ένα σοβαρό κίνητρο να υπερβάλλει κατά τη μαρτυρία του. Παρατίθενται πιο κάτω 4 τρόποι για να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε την αποζημίωσή σας
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
1. Εξασφαλίστε Ιατρική Φροντίδα
 
Μετά το δυστύχημα υποφέρετε από πόνους και ταλαιπωρία. Αν δεν λάβετε όμως ιατρική φροντίδα, είναι εύκολο για τους δικηγόρους της ασφαλιστικής εταιρείας να ισχυριστούν στο Δικαστήριο ότι δεν τραυματιστήκατε. Το Δικαστήριο δεν μπορεί να σας πιστέψει, έστω και αν προσπαθήσετε να εξηγήσετε ότι υπομένατε στωικά να περάσουν τα συμπτώματα των τραυματισμών σας και ότι δεν σας αρέσει να πηγαίνετε σε ιατρούς. Το Δικαστήριο δεν μπορεί να κάνει εικασίες εάν είστε ειλικρινείς ή όχι σε σχέση με τους τραυματισμούς σας. Χρειάζεται ιατρική μαρτυρία. Λάβετε ιατρική φροντίδα αμέσως μετά το δυστύχημα και συνεχίστε να επισκέπτεστε τακτικά τον ιατρό σας μέχρι να υπάρχει σαφής εικόνα της υγείας σας.
 
2. Περιγράψτε τα Συμπτώματά σας Λεπτομερώς
 
Όταν περιγράφετε τα συμπτώματα του τραυματισμού σας στον ιατρό ή στο δικηγόρο σας πρέπει να μιλάτε συγκεκριμένα. Διαφορετικά είδη συμπτωμάτων υποδεικνύουν διαφορετικά είδη τραυματισμών. Περιγράψτε με σαφήνεια τα συμπτώματά σας: είναι διαφορετικό να πει κάποιος «πονάω» από το να πει «έχω ένα οξύ πόνο στο χέρι που επανέρχεται σε διάφορες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαδέχεται από μούδιασμα και απώλεια της αίσθησης των αφής». Η περιγραφή που θα δώσετε θα βοηθήσει τον ιατρό σας να κάνει τη διάγνωσή του ή ένα έμπειρο δικηγόρο προσωπικών ατυχημάτων να σας παραπέμψει στον κατάλληλο ιατρό για τη θεραπεία σας και την τεκμηρίωση της υπόθεσής σας. 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
3. Περιγράψτε με Σαφήνεια το Ιατρικό Ιστορικό σας
 
Αυτό συμβαίνει συχνά σε τραυματίες με ιατρικό ιστορικό εκφυλιστικών αλλοιώσεων στη σπονδυλική στήλη. Υπάρχει μια παθολογική κατάσταση η οποία επιδεινώνεται μετά από το δυστύχημα. Εάν λάβατε θεραπεία στο παρελθόν θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό και το δικηγόρο σας. Ο Νόμος σας επιτρέπει να διεκδικήσετε για επιδείνωση προϋπάρχουσας κατάστασης. Το Δικαστήριο αντιθέτως τιμωρεί ενάγοντες που κρίνονται αναξιόπιστοι, ειδικά αν επιχειρήσουν να μην αποκαλύψουν ένα τραυματισμό που προϋπήρχε του δυστυχήματος.
 
4. Ενημερώστε το Δικηγόρο σας
 
Όταν θα επισκεφθείτε τον ιατρό σας, ενημερώστε το δικηγόρο σας. Ο δικηγόρος σας θα σας βοηθήσει να διεξέλθετε της διαδικασίας και να συλλέξετε την απαιτούμενη μαρτυρία για σκοπούς τεκμηρίωσης της απαίτησής σας έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντά σας. Δεν μπορεί να το κάνει εάν δεν είναι ενήμερος για την εξέλιξη της υγείας σας. Εάν για παράδειγμα αποφασίσετε να αποταθείτε για επίδομα αναπηρίας από την κυβέρνηση, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το δικηγόρο σας έτσι ώστε να προωθήσει τη σχετική απαίτηση εκ μέρους σας είτε στο Δικαστήριο είτε στην ασφαλιστική εταιρεία.
 
Ζητήστε Βοήθεια
 
Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Έχουμε εκπροσωπήσει πολλά θύματα δυστυχημάτων που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα.
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε παγκύπρια βάση, ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Μάθετε Περισσότερα