English (United Kingdom)
 
Το δικηγορικό μας γραφείο σε πρόσφατη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού πέτυχε την απόρριψη αίτησης των δικηγόρων ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία ζητείτο η αναστολή της εκδίκασης της αγωγής πελάτισσας του γραφείου μας μέχρι η ίδια να αποδεχθεί όπως υποβληθεί σε ιατρική εξέταση για λογαριασμό της εναγομένης από ιατρό εντεταλμένο από την ασφαλιστική εταιρεία της.
 
Η ενάγουσα πελάτισσα του γραφείου μας με την αγωγή της αξιώνει, ανάμεσα σ’ άλλα, ειδικές και γενικές αποζημιώσεις για πόνο, ταλαιπωρία, μείωση των απολαύσεων και της ποιότητας ζωής της ως επίσης και για την απώλεια μελλοντικών εισοδημάτων που προκύπτουν συνεπεία των τραυματισμών της από τροχαίο ατύχημα. 
 
Οι δικηγόροι του γραφείου μας έφεραν ένσταση στο αίτημα της ασφαλιστικής εταιρείας και υποστήριξαν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η αίτηση δεν θα μπορούσε να προωθηθεί διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Νόμου και της Νομολογίας μας.
 
Τα ζητήματα που εγέρθηκαν στην υπό αναφορά αίτηση κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά για τις υποθέσεις προσωπικών ατυχημάτων στην Κύπρο εφόσον αφορούν βασικά δικαιώματα των εναγόντων σε τέτοιες υποθέσεις, όπως το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και αυτό της δίκης εντός εύλογου χρόνου.
 
Το Δικαστήριο στην απόφασή του ανέφερε ανάμεσα σ’ άλλα τα ακόλουθα:
 
«Η εξέταση δεν επιβάλλεται με διαταγή του Δικαστηρίου, που θα συνιστούσε απαράδεκτη επέμβαση στην ατομική ακεραιότητα και ελευθερία του διαδίκου, αλλά έμμεσα με την αναστολή της δίκης μέχρις ότου ο διάδικος συμφωνήσει να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση. Αντισταθμίζονται έτσι δύο εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Η ελευθερία του ατόμου και το δικαίωμά του να προσφύγει στο Δικαστήριο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του αφενός και αφετέρου το δικαίωμα του αντιδίκου για την παροχή ουσιαστικής ευκαιρίας για υπεράσπιση….»
 
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού συμφώνησε με την επιχειρηματολογία των δικηγόρων του γραφείου μας, ότι δηλαδή η Ενάγουσα δεν είχε ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που θέτει η Νομολογία μας και ως εκ τούτου απέρριψε την αίτηση των δικηγόρων της ασφαλιστικής εταιρείας. 
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαβμάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
 
Επισκεφθείτε το blog προσωπικών ατυχημάτων για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαίο ατύχημα.