English (United Kingdom)
 
lawcyprus 800 x 400main
 
Εάν έχετε τραυματιστεί σε τροχαίο δυστύχημα ή σε άλλου είδους ατύχημα για το οποίο ευθυνόταν κάποιος τρίτος, πολύ πιθανόν να διεκδικήσετε αποζημίωση από τον υπαίτιο. Πολλοί πιστεύουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποζημιώνουν αυτόματα. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι η διαδικασία τέτοιας διεκδίκησης είναι περίπλοκη. Εάν δεν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν οι δικηγόροι προσωπικών ατυχημάτων.
 
Οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιολογούν τη φύση του παραπόνου που έχετε εναντίον τους πριν αποφασίσουν κατά πόσο θα προτιμήσουν μια εξώδικη διευθέτηση ή μια δικαστική διαδικασία. Εάν πιστεύουν ότι η υπόθεση που υπάρχει εναντίον τους είναι δυνατή, και η απαίτησή σας λογική, πιθανόν να αποφασίσουν να συμβιβάσουν την υπόθεση πριν να προχωρήσει στο Δικαστήριο. Παρόλα αυτά, οι δικηγόροι των ασφαλιστικών εταιρειών κατά κανόνα χρησιμοποιούν ορισμένες δοκιμασμένες τακτικές υπεράσπισης για να περιορίσουν ή ακόμα και να μηδενίσουν την ευθύνη τους για αποζημίωση.
 
Στη Ν. Ροτσίδης & Σία ΔΕΠΕ σε υποθέσεις ανάκτησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα ποτέ δεν εκπροσωπούμε ασφαλιστικές εταιρείες. Στηρίζουμε πάντα τα θύματα αμέλειας και ενεργούμε πάντα από την πλευρά του ενάγοντος. 
 
Πιο κάτω παραθέτουμε 3 κλασσικές τακτικές Υπεράσπισης που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι των ασφαλιστικών εταιρειών σε υποθέσεις προσωπικών ατυχημάτων.
 
1. Συντρέχουσα Αμέλεια
 
Η εισήγηση της υπεράσπισης για συντρέχουσα αμέλεια γίνεται με σκοπό να περιορισθεί το ύψος της αποζημίωσης που θα αποδοθεί στον ενάγοντα. Στην Κύπρο, το Δικαστήριο μπορεί να βρει ότι αποδεικνύεται αμέλεια σε βάρος του εναγομένου για την πρόκληση, για παράδειγμα, ενός ατυχήματος σε διασταύρωση. Ακολούθως, εξετάζει αν ο ενάγων είναι ένοχος συντρέχουσας αμέλειας. Εάν η απάντηση είναι καταφατική τότε αποφασίζει το ποσοστό της ευθύνης μεταξύ του εναγομένου από τη μια και του ενάγοντα από την άλλη και μειώνει το ποσό των αποζημιώσεων ανάλογα με το ποσοστό της συντρέχουσας αμέλειας του ενάγοντος.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότερα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
Για παράδειγμα, ένα το αυτοκίνητο του ενάγοντος κτυπήθηκε από ένα φορτηγό που πέρασε με κόκκινο, ο ενάγων μπορεί να κινηθεί εναντίον του οδηγού ή της εταιρείας που εργοδοτεί τον οδηγό για να ανακτήσει αποζημίωση. Όμως, εάν υπάρχει μαρτυρία στο δικαστήριο ότι ο ενάγων, ενώ ήταν βράδυ, είχε ξεχάσει να ανάψει τα φώτα του αυτοκινήτου του, τότε το δικαστήριο θα τον βρει ένοχο συντρέχουσας αμέλειας και θα μειώσει το ύψος της αποζημίωσης αναλόγως.
 
2. Ανάληψη Κινδύνου: Aρχή Volenti Non Fit Injuria
 
Αυτή η υπεράσπιση, εάν πετύχει, μπορεί να απαλλάξει τον εναγόμενο από οποιαδήποτε ευθύνη. Για να πετύχει αυτή η υπεράσπιση ο εναγόμενος θα πρέπει να δείξει ότι ο ενάγων εκούσια εξέθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο και / ή ότι συγκατατέθηκε σ’ αυτόν. Ο γενικός κανόνας είναι ότι για να αποδειχθεί η υπεράσπιση του Volenti, ο εναγόμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι ο ενάγοντας είχε πλήρη γνώση της φύσης και της έκτασης του κινδύνου που θεωρείται ότι αποδέχθηκε.  
 
Για παράδειγμα, στην υπόθεση  Morris v. Murray [1991] 2 Q.B. 6 CA, ο ενάγοντας συμφώνησε να πάει σε μια πτήση αναψυχής με ένα φίλο του, ο οποίος γνώριζε ότι εκείνο το απόγευμα είχε καταναλώσει το αντίστοιχο με μισό μπουκάλι ουίσκι.  Ο ενάγοντας είχε επίσης πιει αρκετά. Οποιοδήποτε πρόσωπο που δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ θα μπορούσε να αντιληφθεί πλήρως τον κίνδυνο που διέτρεχαν. Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι υπό τις περιστάσεις ο ενάγοντας γνώριζε τον κίνδυνο, αφού ακόμα και κάτω από το συγκεκριμένο καθεστώς, όφειλε να αντιληφθεί αυτό τον εξαιρετικό κίνδυνο.
 
3. Προυπάρχουσα Kατάσταση
 
Αυτό επίσης μπορεί να ονομαστεί ως αιτιώδης συνάφεια. Η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής: όντως η αμέλεια και το συνεπακόλουθο ατύχημα προκάλεσε τους τραυματισμούς του ενάγοντος; Πολλές φορές τραυματισμοί που δεν είναι βέβαιο κατά πόσο υπήρχαν πριν το δυστύχημα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την υπεράσπιση εναντίον του ενάγοντος με την επιχειρηματολογία ότι οι τραυματισμοί προϋπήρχαν του δυστυχήματος. Οι δικηγόροι των ασφαλιστικών εταιρειών θα καλέσουν ειδικούς ιατρούς εμπειρογνώμονες για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους.
 
Μιλήστε Μαζί μας Πριν Μιλήσετε στις Ασφαλιστικές Εταιρείες
 
Μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα, αναπόφευκτα θα αναγκαστείτε να μιλήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία σας, όσο και με την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου. Είναι κρίσιμης σημασίας να γνωρίζετε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί που σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα οικονομικά  συμφέροντά τους και όχι τα δικά σας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες εργοδοτούν δικηγόρους και υπεύθυνους απαιτήσεων (claims) με μόνο σκοπό την ελαχιστοποίηση της κάλυψης που θα καταβάλουν. Εάν αποδεχθείτε χωρίς να λάβετε νομική συμβουλή μια άδικη διευθέτηση με την ασφαλιστική εταιρεία δεν θα μπορέσετε να ανακτήσετε την αποζημίωση που δικαιούστε, έστω και αν η κατάσταση της υγείας σας χειροτερέψει.
 
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων Στην Κύπρο
 
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς συνεπεία ατυχήματος με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Εκπροσωπούμε θύματα τροχαίων ή άλλων ατυχημάτων που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα.
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Δεν Υπάρχει Αρχική Χρέωση
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
 
Πατήστε εδώ για να Δείτε το Βίντεο με Περισσότερες Πληροφορίες