English (United Kingdom)

claim form 800 x 400main 

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πως αποφασίζεται από τα Δικαστήρια το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης που δικαιούται το θύμα τροχαίου ατυχήματος για τους τραυματισμούς του; Ο σκοπός του Δικαστηρίου στην Κύπρο κατά τον υπολογισμό των αποζημιώσεων είναι να θέσει το ανυπαίτιο μέρος στη θέση που θα ήταν εάν το δυστύχημα δεν συνέβαινε ποτέ.

Φυσικά αυτό δεν είναι δυνατόν αφού ο χρόνος δεν έρχεται πίσω. 

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο επιχειρεί το άχαρο έργο της αποτίμησης του ανθρώπινου πόνου και ταλαιπωρίας σε χρήμα, με αναφορά σε αποφάσεις των Δικαστηρίων μας όπου επιδικάστηκαν αποζημιώσεις με παρόμοιους όσο το δυνατόν τραυματισμούς και με ανάλογες συνέπειες.Στην εκτέλεση αυτού του άχαρου έργου, το Δικαστήριο θα πρέπει να έχει πάντα υπόψη ότι με βάση την πάγια Νομολογία αποκαλύπτεται σταθερή άνοδος του επιπέδου των γενικών αποζημιώσεων, τάση που αντανακλά μεγαλύτερη ευαισθησία για τον ανθρώπινο πόνο, την αγωνία της αναπηρίας και την ψυχική οδύνη από την περιθωριοποίηση από τις συνήθεις δραστηριότητες του ανθρώπου.

 

Επίλυση Προβλημάτων στη Διεκδίκηση Αποζημίωσης

Πολλές από τις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων που καταλήγουν να λυθούν στα Δικαστήρια παρουσιάζουν πλήθος προβλημάτων και δυσχερειών, οι οποίες ουσιαστικά εμποδίζουν τους ζημιωθέντες να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους και το μέγεθος της ζημιάς και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί. Είναι γι' αυτό το λόγο που, ως γραφείο που εξειδικεύεται στην ανάκτηση αποζημιώσεων για προσωπικά ατυχήματα, συχνά αρθογραφούμε, για το τι πρέπει να κάνει κάποιος προκειμένου να διεκδικήσει και να λάβει ικανοποιητική αποζημίωση. Λάβετε υπόψη τα πιο κάτω:

Αμέσως Μετά το Δυστύχημα:

Είναι ορισμένες σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνετε

   • Εάν υπάρχει τραυματισμός, φροντίστε να ενημερώσετε αμέσως την αστυνομία. Εάν υπάρχουν τραυματίες η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επιληφθεί του περιστατικού, να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία και να προβεί στις ενδεικνυόμενες μετρήσεις από τη σκηνή του τροχαίου ατυχήματος – κάτι που αποτελεί απαραίτητη μαρτυρία για τη μετέπειτα διεκδίκηση αποζημίωσης.
   • Κρατήστε τα στοιχεία του άλλου οχήματος και του οδηγού (τύπος οχήματος, αριθμός κυκλοφορίας, αριθμός δελτίου ταυτότητας).
   • Απαραιτήτως ζητήστε τη βοήθεια τυχόν αυτόπτων μαρτύρων. Κρατήστε τα στοιχεία επικοινωνίας τους όπως τηλέφωνο, πλήρες όνομα και διεύθυνση.
   • Ποτέ μην επαναπαύεστε σε δηλώσεις του άλλου οδηγού του τύπου «θα τα βρούμε δεν υπάρχει πρόβλημα». Εάν ο οδηγός που σας κτύπησε έχει παραδεχθεί ζητήστε μια γραπτή βεβαίωση του τύπου «Εγώ ο [όνομα] με ΑΔΤ [αρ. δελτίου] παραδέχομαι ότι ευθύνομαι για το τροχαίο δυστύχημα μεταξύ των [ονόματα οδηγών] που συνέβη την [ημερομηνία] επί της οδού [διεύθυνση]». Τέτοια δήλωση είναι δεσμευτική στο Δικαστήριο και δεν μπορεί μετά να αναιρεθεί.
   • Εάν υπάρχει υποψία ότι ο υπαίτιος οδηγός έχει επιδοθεί σε κατανάλωση αλκοόλ ζητήστε αμέσως από την αστυνομία να διενεργηθεί έλεγχος άλκοτεστ.• Ζητήστε τη διακομιδή σας σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής σας.
   • Εάν σας καλέσει η τροχαία στις επόμενες ημέρες για να δώστε κατάθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη στο περιστατικό, απαραιτήτως μιλήστε πρώτα με το δικηγόρο σας πριν δώσετε κατάθεση.

 

Επικοινωνία με την Ασφαλιστική Εταιρεία του Υπαίτιου Οδηγού

Πρέπει πάντα να έχετε κατά νουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι εμπορικές εταιρείες με στόχο την όσο δυνατόν μεγιστοποίηση του κέρδους των μετόχων τους. Επομένως θα προσπαθήσουν να περιορίσουν όσο μπορούν περισσότερο τα ποσά που θα χρειαστεί να καταβάλουν στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Προσοχή: εάν επικοινωνήσει εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρεία μαζί σας μην κάνετε το λάθος να συζητήσετε μαζί του. Απαντήστε ότι δεν επιθυμείτε να μιλήσετε μαζί του και παραπέμψτε τον στο δικηγόρο σας.

 

Διεκδίκηση από το Δικαστήριο

Η ενδελεχής και επί έτη συνεχής μελέτη και η εμπειρική γνώση των κονδυλίων που επιδικάζουν τα αστικά δικαστήρια στην Κύπρο ως επίσης και τα διάφορα κίνητρα που επενεργούν στην απόφαση του διαπραγματευτή της ασφαλιστικής εταιρείας είναι ουσιαστικά το όπλο σας κατά τη διαπραγμάτευση με την ασφαλιστική εταιρεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ποτέ καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν πρόκειται να συμφωνήσει εξωδικαστικά σε αποζημίωση γιατροχαίο μεγαλύτερη από ότι επιδικάζει το Δικαστήριο. Η επιτυχία στη Δικαστική αίθουσα στηρίζεται κυρίως στα αποδεικτικά μέσα. Απαιτείται λοιπόν η εκ των προτέρων συλλογή της κατάλληλης μαρτυρίας από αυτόπτες μάρτυρες και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων που να τεκμηριώνουν την απαίτησή σας.

 

Δικηγόροι Ατυχημάτων στην Κύπρο

Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς συνεπεία ατυχήματος με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Έχουμε εκπροσωπήσει πολλά θύματα τροχαίων δυστυχημάτων που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα.Αναλαμβάνουμε υποθέσεις όπως, μεταξύ άλλων:

Τροχαία Aυτοκινήτου

Ατυχήματα με πεζούς

• Ατυχήματα με ποδήλατο ή με μοτοσικλέτα.

Εργατικά Ατυχήματα

Ατυχήματα λόγω Ιατρικής Αμέλειας

Ατυχήματα λόγω ελαττωματικών προϊόντων

 

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα.

Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε παγκύπρια βάση, ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.