English (United Kingdom)

 

Κάθε μήνα δεκάδες άτομα στην Κύπρο χάνουν το δικαίωμά τους σε αποζημίωση αφού τυγχάνουν θύματα των τακτικών που επιστρατεύουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. 
 
Ακούγετε υπερβολικό; Δεν είναι.
 
Τακτική Πρώτη: «Δεν Mπορούμε να Kαλύψουμε τη Zημιά του Aυτοκινήτου εάν Yπάρχει Tραυματισμός»
 
Σίγουρα όσοι είχαν σχετική εμπειρία έχουν ακούσει αυτή την απάντηση από την ασφαλιστική εταιρεία. Πρόκειται περί ωμού εκβιασμού.
 
Ο μέσος άνθρωπος με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου και με τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις του στο τέλος κάθε μήνα μένει ουσιαστικά χωρίς χρήματα. Οι διαπραγματευτές των ασφαλιστικών εταιρειών αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και το εκμεταλλεύονται δεόντως.
 
«Δυστυχώς δεν μπορούμε να επιδιορθώσουμε το αυτοκίνητο εάν υπάρχουν τραυματισμοί.» Είναι η στερεότυπη απάντηση που τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει οι πλείστες ασφαλιστικές εταιρείες. 
 
Μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα. Υπάρχουν τρέχουσες ανάγκες στην οικογένεια. Κάποιος χρειάζεται το οικογενειακό αυτοκίνητο για να πάρει τα μωρά στο σχολείο, να πάει για ψώνια κ.λπ. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα για την επιδιόρθωση του αυτοκινήτου τότε εξαναγκάζονται τα άτομα που έχουν υποστεί τον τραυματισμού με αυτή την τακτική να υπογράψουν το απαλλακτικό το συντομότερο δυνατό προκειμένου να επιδιορθωθεί το αυτοκίνητο από την ασφαλιστική εταιρεία. Με αυτή την τακτική των ασφαλιστικών εταιρειών ουσιαστικά αναγκάζεται ο τραυματίας να ξεπουλήσει τα δικαιώματά του στην ασφαλιστική εταιρεία διότι έχει άμεσες οικονομικές ανάγκες και η οικογένειά του χρειάζεται το αυτοκίνητο. 
 
---------------------------------------
 
 
---------------------------------------
 
Τακτική Δεύτερη: «Η Ασφαλιστική μας Εταιρεία Πληρώνει Αμέσως την Απαίτησή σας»
 
Έχουμε γίνει μάρτυρες ως γραφείο σε περιπτώσεις όπου αντιπρόσωποι ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο απαλλακτικό και να αποτρέψουν τον τραυματία να αποταθεί σε δικηγόρο, κυριολεκτικά κυνηγούν τον τραυματία με το βιβλιάριο επιταγών για να τον πείσουν να αποδεχθεί το συμβιβασμό της υπόθεσής του με ένα ευτελές ποσό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητες που προκύπτουν από τον τραυματισμό. Έχουμε αντιμετωπίσει περιπτώσεις όπου αντιπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών έχουν επισκεφθεί τον τραυματία στο σπίτι ή και στο Νοσοκομείο ενώ ακόμα ήταν υπό θεραπεία με μοναδικό σκοπό να συμφωνήσουν την αποζημίωσή του και να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο απαλλακτικό. Αυτή η τακτική αποσκοπεί βεβαίως στην αποστέρηση του δικαιώματος εκπροσώπησης από δικηγόρο και στον περιορισμό της οικονομικής ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρείας και την αποστέρηση από τον τραυματία του δικαιώματος του για πλήρη αποκατάσταση και αποζημίωση που επιτάσσει η Νομολογία των δικαστηρίων μας. 
 
Τακτική Τρίτη: «Να Πάτε σε Δικό μας Ιατρό και θα Καλύψουμε Όλα τα Έξοδά σας»
 
Έκαστος έχει δικαίωμα να επιλέξει ιατρό και δικηγόρο της επιλογής του. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κανένας να σας το αρνηθεί. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να περιορίσουν την απαίτησή σας, αναφέρουν στους τραυματίες θύματα αμέλειας ότι η εταιρεία θα αναλάβει όλα τα έξοδα και ότι πρέπει να αποταθούν σε συγκεκριμένο ιατρό.
 
Παρουσιάζεται λοιπόν ο ασφαλιστής ότι κάνει χάρη στο τραυματία με την κάλυψη των ιατρικών εξόδων.
 
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτός που ευθύνεται για το δυστύχημα είτε αυτό είναι εργατικό είτε αυτό είναι τροχαίο είτε άλλως πως, ευθύνεται για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων που προκύπτουν συνεπεία του δυστυχήματος. Ως εκ τούτου, κανένας δεν κάνει χάρη σε κανένα. Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο να πάτε στον ιατρό που θα υποδείξει η ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδά σας.
 
Διεκδικήστε τα Δικαιώματά σας
 
Οι πιο πάνω τακτικές παραβιάζουν κάθε κανόνα θεμιτής και επαγγελματικής συμπεριφοράς και αποσκοπούν στην επίτευξη ενός επωφελούς για την ασφαλιστική εταιρεία συμβιβασμού με την άμεση καταβολή κάποιου ευτελούς ποσού σε αντιδιαστολή με το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης που ο τραυματίας πραγματικά δικαιούται.
 
Το δικαίωμα προς εκπροσώπηση του τραυματία και γενικότερα οποιουδήποτε ατόμου που αδικήθηκε δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δυστυχώς οι αθέμιτες μέθοδοι και τακτικές στις οποίες επιδίδονται κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες αποστερούν πολίτες από στοιχειώδη δικαιώματα.
 
Οι μαρτυρίες πελατών του γραφείου μας καταδεικνύουν ότι αυτό το θέμα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, εφόσον οι πιο πάνω τακτικές αποτελούν πλέον την πάγια αντιμετώπιση προς τους τραυματίες, ειδικά από συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Εμείς ως δικηγόροι προσωπικών ατυχημάτων δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε τις πιο πάνω συμπεριφορές. Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν προτρέπονται να ενημερώνονται και να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και σίγουρα να μην υπογράφουν χωρίς την εκ των προτέρων λήψη διεξοδικής νομικής συμβουλής ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
     
Διαβάστε Περισσότερα:

Πόσο Καιρό Διαρκεί μια Υπόθεση για Αποζημίωση από Ατύχημα;