English (United Kingdom)

 

Ο Απρίλης είναι ο ιδανικός μήνας για ποδηλασία στην Κύπρο. Γι’ αυτό το λόγο θεωρήσαμε καλό με την αρχή του μήνα να γράψουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για ποδηλασία χωρίς κινδύνους.
 
Χιλιάδες ποδήλατα πωλούνται ετησίως στην Κύπρο και, ειδικά κατά τους μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού το ποδήλατο έχει την τιμητική του. Αν και είναι γεγονός ότι τα ποδήλατα δεν αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και αποτελούν έναν υγιή τρόπο μετακίνησης, δυστυχώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και, ειδικότερα σε πόλεις όπως τη Λευκωσία υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι δρόμοι για ποδηλασία είτε λόγω χαμηλής ορατότητας και έλλειψης προειδοποιητικών σημάτων είτε λόγω κακής συντήρησης του δρόμου, είτε λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης. 
Ως δικηγόροι προσωπικών ατυχημάτων μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια υπήρξε μια ραγδαία αύξηση στα ατυχήματα με ποδήλατα στην Κύπρο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αστυνομίας για την πρόληψη και την οδική ασφάλεια, η ποδηλασία μένει κάπως παραμελημένη εφόσον αποτελεί κάτι νέο ακόμη για την Κύπρο και ο μέσος οδηγός δεν έχει ακόμη δημιουργήσει την απαραίτητη συνείδηση και δεν αποδίδει την απαιτούμενη προσοχή που πρέπει να δίδεται στους ποδηλάτες.
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Περισσότερα Εδώ
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων με ποδήλατα λαμβάνει χώρα στις αστικές ζώνες, όπου υπάρχει αυξημένη τροχαία κίνηση. Ευτυχώς τις περισσότερες φορές τα θύματα τέτοιων ατυχημάτων, ειδικά λόγω της μειωμένης ταχύτητας, τη γλυτώνουν με ελαφριούς τραυματισμούς. Δυστυχώς όμως κάποτε τα ατυχήματα με ποδήλατο μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.
 
Όπως συμβαίνει και με τα ατυχήματα με πεζούς ή σε ατυχήματα με μοτοσικλέτες, οι ποδηλάτες εκτός από το κράνος δεν έχουν κάποιο προστατευτικό περίβλημα γύρω τους έτσι ώστε να προστατεύονται σε περίπτωση πρόσκρουσης με κάποιο άλλο όχημα και αυτό το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες για σοβαρότερους τραυματισμούς όπως κατάγματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκαύματα εκ τριβής. Η κυβέρνηση και διάφοροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί διοργανώνουν δράσεις με σκοπό την πρόληψη και την οδική ασφάλεια αλλά δυστυχώς, σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να μιλούμε για ασφαλή ποδηλασία στην Κύπρο.
 
Είναι σημαντικό λοιπόν να λαμβάνουμε τα σωστά προστατευτικά μέτρα. Αν οδηγείτε ποδήλατο να θυμάστε πάντα να φοράτε φανταχτερά ή ακόμα και φωσφορίζοντα ρούχα και απαραίτητα το κράνος σας, όπου και αν οδηγάτε το ποδήλατό σας. Χρησιμοποιείτε αντανακλαστική ταινία και εφαρμόστε στο ποδήλατό σας ειδικά φώτα που φαίνονται από μακριά τη νύχτα. Όταν οδηγάτε το αυτοκίνητό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει προσεκτικά το δρόμο πριν αλλάξετε λωρίδα και να είστε πάντα προσεκτικοί όταν ανοίγετε τις πόρτες μετά από παρκάρισμα, ειδικά στην άκρη του δρόμου. Αυτά και μόνο μπορεί να είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά και αντί για ένα απόγευμα στις πρώτες βοήθειες κάποιος να περάσει ένα απόγευμα με ωραία ποδηλασία. Πρόκειται για μικρές βασικές συμβουλές που αν τηρούνται μπορεί να είναι πολύ σημαντικές στην πρόληψη των ατυχημάτων με ποδήλατα.
 
Επικοινωνήστε με το Δικηγορικό Γραφείο μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς από ατύχημα με ποδήλατο με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Έχουμε εκπροσωπήσει πολλά θύματα τροχαίων δυστυχημάτων που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική τους φροντίδα, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα.
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας.
 
Διαβάστε στο Blog Αποζημίωσης για Προσωπικά Ατυχήματα
 

Αποζημίωση για Ατύχημα: 5 μύθοι για την απαίτησή σας (#3 από #5)