English (United Kingdom)

 

Αν και τα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες δεν συμβαίνουν σε μεγαλύτερη συχνότητα από τα τροχαία με αυτοκίνητο, είναι σίγουρα πιο πιθανόν ένα δυστύχημα με μοτοσικλέτα να προκαλέσει σοβαρότερους τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο. Τα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στην Κύπρο με μοτοσικλέτες είναι πολύ υψηλότερα παρά αυτά με αυτοκίνητα. Λόγω αυτών των στατιστικών, οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί. Παραθέτουμε πιο κάτω τα πιο συχνά περιστατικά ατυχημάτων με μοτοσικλέτες που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι προσωπικών ατυχημάτων.
 
Μετωπική Σύγκρουση με Μοτοσικλέτα
Ένα υψηλό ποσοστό των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων αποδίδεται σε δυστυχήματα όπου υπάρχει σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δυστυχημάτων αφορά σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα. Σε πολύ μικρότερο ποσοστό προκαλούνται σοβαρά δυστυχήματα όταν το αυτοκίνητο κτυπήσει στο πίσω μέρος προπορευόμενης μοτοσικλέτας. Οι μετωπικές συγκρούσεις μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας συχνά προκαλούν το θάνατο του μοτοσικλετιστή.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Αυτοκίνητα που Βγαίνουν από Πάροδο ή Κάνουν Απότομους Ελιγμούς
Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται τα περισσότερα δυστυχήματα με μοτοσικλέτες. Συνήθως το αυτοκίνητο κτυπάει το μοτοσικλετιστή στις ακόλουθες περιστάσεις:
 
• Ο μοτοσικλέτα περνάει από μια διασταύρωση 
 
• Η μοτοσικλέτα προσπερνάει ένα αυτοκίνητο
 
• Το αυτοκίνητο επιχειρεί να βγει από πάροδο
 
Τα πιο πάνω δυστυχήματα συμβαίνουν βεβαίως και μεταξύ δύο αυτοκινήτων αλλά στην περίπτωση δυστυχήματος με μοτοσικλέτα οι συνθήκες είναι ακόμη πιο επικίνδυνες λόγω του μικρού μεγέθους της μοτοσικλέτας που την καθιστά λιγότερο ορατή στους οδηγούς. Οι μοτοσικλετιστές που επιχειρούν να προσπεράσουν αυτοκίνητα ενώ παραμένουν στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας θέτουν τον εαυτό τους ακόμη σε περισσότερο κίνδυνο αφού οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν αναμένουν κάτι τέτοιο και συχνά ξαφνιάζονται στη θέα του μοτοσικλετιστή.
 
Όταν ο μοτοσικλετιστής υπερβαίνει το όριο ταχύτητας ή οδηγά στη λανθασμένη λωρίδα κυκλοφορίας μπορεί να βρεθεί ένοχος συντρέχουσας αμέλειας και να είναι υπόλογος μαζί με τον οδηγό του αυτοκινήτου για την πρόκληση του δυστυχήματος. Αυτό θα έχει το αποτέλεσμα ότι το ποσό της χρηματικής αποζημίωσης που θα λάβει ο μοτοσικλετιστής θα μειωθεί αναλόγως του ποσοστού της ευθύνης που θα του καταμεριστεί από το Δικαστήριο.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ατυχήματα με Χαμηλή Ταχύτητα
Αυτά τα ατυχήματα συμβαίνουν συνήθως όταν υπάρχει πυκνή τροχαία κίνηση και ο οδηγός της μοτοσικλέτας επιχειρεί να προσπεράσει τα προπορευόμενα αυτοκίνητα που κινούνται με χαμηλή ταχύτητα ή είναι σταματημένα. Υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργούνται συχνά δυστυχήματα με μοτοσικλέτες για τους εξής λόγους:
 
• Η μικρή απόσταση που τηρείται μεταξύ των αυτοκινήτων και της μοτοσυκλέτας
• Ο περιορισμένος χώρος που προσφέρεται στο μοτοσικλετιστή για αντίδραση σε περίπτωση κινδύνου
• Το γεγονός ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν αναμένουν ότι θα τους προσπεράσει κάποια μοτοσικλέτα ενώ βρίσκονται σε πυκνή τροχαία κίνηση και κινούνται με χαμηλή ταχύτητα.
 
Σε τέτοιου είδους δυστυχήματα πολλές φορές η ευθύνη δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον πρέπει να αποδοθεί από το Δικαστήριο και εξαρτάται πάντοτε από τη διαθέσιμη μαρτυρία και τις κινήσεις των εμπλεκομένων οδηγών αμέσως πριν το ατύχημα.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Οδήγηση Μοτοσικλέτας με Υπερβολική Ταχύτητα ή μετά την Κατανάλωση Αλκοόλης
Δεν είναι να ξαφνιάζεται κανείς όταν ακούει ότι υπό αυτές τις συνθήκες συμβαίνουν τα σοβαρότερα δυστυχήματα. Σε αντίθεση με το αυτοκίνητο, η μοτοσικλέτα δεν προσφέρει προστασία στον οδηγό της. Οι οδικές συγκρούσεις που σχετίζονται με υπερβολική ταχύτητα ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλης είναι πολύ πιο πιθανόν να οδηγήσουν σε θάνατο ή σε σοβαρούς τραυματισμούς.
 
Μοτοσικλέτες Υψηλού Κυβισμού
Αν και αυτές οι μοτοσικλέτες αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό των μοτοσικλετών που κυκλοφορούν στην Κύπρο, προκαλούν ένα δυσανάλογα μεγάλο αριθμό δυστυχημάτων.
 
Αυτού του είδους οι μοτοσικλέτες κατασκευάζονται αρχικά για πίστες και ακολούθως προσαρμόζονται για χρήση στους δρόμους. Επειδή είναι χαμηλού βάρους και υψηλού κυβισμού μπορούν να αναπτύξουν εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες σε πολύ λίγο χρόνο. Ακόμη χειρότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών τέτοιων μοτοσικλετών είναι κάτω των 30 ετών. Ως γνωστό, σε νεαρότερες ηλικίες οι μοτοσικλετιστές τείνουν να είναι πιο απρόσεκτοι.
 
Ζητήστε Βοήθεια
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος με μοτοσικλέτα με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Έχουμε εκπροσωπήσει πολλά θύματα τροχαίων δυστυχημάτων που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα.
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για δυστύχημα με μοτοσικλέτα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε παγκύπρια βάση, ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα.

Πατήστε εδώ για τις υπηρεσίες μας για διεκδίκηση αποζημίωσης μετά απο τραυματισμό με μοτοσικλέτα