English (United Kingdom)

 spine 800 x 400diskokili main

Η κήλη είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες οσφυοϊσχιαλγίας. Υπάρχουν διάφορα είδη όπως κήλη δίσκου αυχένος, κήλη δίσκου θώρακος η κήλη δίσκου οσφύος. Συμβαίνει για διάφορους λόγους και μπορεί να προκληθεί μετά από τραυματισμό. Οι κήλες παρουσιάζονται συχνά μετά από εργατικό ή ακόμη συχνότερα μετά από τροχαίο ατύχημα έτσι ο τραυματίας, εάν δεν ευθύνεται, αξιώνει αποζημίωση. 

 

Αποζημίωση για Δισκοκήλες – Συχνή Αιτία Διεκδίκησης Αποζημίωσης
 
Πολλές από τις υποθέσεις που εκδικάζουμε ή διαπραγματευόμαστε αφορούν τραυματισμούς που έχουν να κάνουν με κήλη των δίσκων της σπονδυλικής στήλης. Ως δικηγόροι προσωπικών ατυχημάτων, με αναφορά σε επιστημονικά συγγράμματα, περνούμε αρκετό χρόνο ετοιμάζοντας και ακονίζοντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις υποθέσεις. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη σκοπιά του καθορισμού της χρηματικής αποζημίωσης ότι οι διακυμάνσεις στις δικαστικές αποφάσεις ως προς την απόδοση της χρηματικής αποζημίωσης είναι πολύ μεγάλες, ειδικά διότι ο τραυματισμός είναι τέτοιος που παρουσιάζει ποικίλα συμπτώματα και συνέπειες στη ζωή του τραυματία. 

 

Η Φύση της Βλάβης και η Δυσκολία στον Καθορισμό της Αποζημίωσης

Τα προβλήματα μετά τον τραυματισμό συνήθως οφείλονται σε συγκεκριμένη βλάβη και αλλοίωση των μεσοσπονδύλιων δίσκων, οι οποίοι παρεμβάλλονται μεταξύ των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να διορθωθούν νωρίς ή μπορεί να είναι χρόνια. Μπορεί επίσης να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου και να ευθύνεται ο τραυματίας ή μπορεί να επιδεινωθούν και να μην ευθύνεται ο τραυματίας. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα, μπορεί μια προϋπάρχουσα κατάσταση να χειροτερέψει πολλές φορές λόγω νέου τραυματισμού, ενός τροχαίου ατυχήματος για παράδειγμα, και να επανέλθουν συμπτώματα που είχαν ξεπεραστεί.

 

Δικηγορική Εταιρεία Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
 
-----------------------------------------------------
 
 
-----------------------------------------------------

 

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σύνθετα με τις ιατρικές γνωματεύσεις επί του θέματος όπου η γνώμη ενός ιατρού μπορεί να είναι αντίθετη με τη γνώμη άλλου ιατρού. Συνήθως συνιστάται συντηρητική αντιμετώπιση, με ξεκούραση, φάρμακα και φυσικοθεραπεία. Όπου όμως τα συμπτώματα εμμένουν, κάποτε συνιστάται νευροχειρουργική αντιμετώπιση, συνήθως μικροδισκετομή. Με βάση τη κρατούσα επιστημονική γνώση, δυστυχώς όλες οι μέθοδοι, συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής θεραπείας, έχουν προβλήματα και ουδεμία λύνει το πρόβλημα 100%. Επίσης, επιπρόσθετη δυσχέρεια για τον τραυματία είναι ο παράγοντας του άγνωστου διότι πολλές φορές ένας ιατρός μπορεί να είναι υπέρ της χειρουργικής επέμβασης ενώ ο άλλος να λέει ότι δεν είναι απαραίτητη. 

Άρα, τα άτομα που έχουν εμμένοντα συμπτώματα αντιμετωπίζουν πολλαπλά και πολύμορφα προβλήματα. Η πρόγνωση από τους διάφορους ιατρούς μπορεί να διαφέρει. Επίσης, η θεραπεία που μπορεί να συνιστούν οι ιατροί μπορεί να διαφέρει από ιατρό σε ιατρό. 

 

Ενδεικτικά Ποσά Αποζημίωσης που Επιδικάζει το Κυπριακό Δικαστήριο

Με όλους αυτούς τους αβέβαιους παράγοντες και συνισταμένες, το Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με πόσα χρήματα θα πρέπει να αποζημιωθεί ο τραυματίας. Μέσα από σειρά αποφάσεων έχει πολύ ορθά αναγνωρισθεί δικαστικώς η ταλαιπωρία που υφίσταται κάποιος και οι δυσβάσταχτες επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν επιδικάζοντας έτσι σεβαστά ποσά αποζημιώσεων τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Έυκολα όμως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις πιο κάτω αποφάσεις, ότι η αποζημίωση κυμαίνεται αναλόγως της σοβαρότητας των επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει μια κήλη δίσκου και τη συνεπακόλουθη ταλαιπωρία των πασχόντων.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε Επίσης: Πόσο Καιρό Διαρκεί μια Υπόθεση για Αποζημίωση;

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Το 1999, επιδικάσθηκε το ποσό των £5,000 σε γυναίκα η οποία υπέστη κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου στην οσφυϊκή μοίρα όταν όχημα χτύπησε πίσω από το δικό της και ένα μήνα μετά το ατύχημα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείριση για αφαίρεση του μεσοσπονδύλιου δίσκου μεταξύ του οποίου είχε παρουσιαστεί η κήλη. (Παυλίδου 1999).
 
Τον Ιούλιο του 2012 στην υπόθεση Τσιάμα, η Ενάγουσα / Εφεσίβλητη ηλικίας 32 ετών μετά από τροχαίο δυστύχημα υπέστη - ανάμεσα και σε άλλους τραυματισμούς - κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου στον ιερό σπόνδυλο. Ένεκα των μόνιμων και εμμενόντων συμπτωμάτων που παρουσίαζε η ενάγουσα το Ανώτατο Δικαστήριο κατέληξε στο ποσό των €200,000 υπό μορφή γενικών αποζημιώσεων.
 
Λίγους μήνες αργότερα, στην υπόθεση Σιεκκερής, το Ανώτατο Δικαστήριο θεώρησε το ποσό των €45,000 ως δίκαιη αποζημίωση σε 51χρονο που υπέστηκε μετά από τροχαίο ατύχημα κήλη σε μεσοσπονδύλιο δίσκο της αυχενικής μοίρας πιέζοντάς του νωτιαίες ρίζες του σπονδύλου κάτι που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε δισκεκτομή για αφαίρεση της κήλης.

 

Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο

Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να μας επισκεφθείτε στο γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε επίσκεψη στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.