English (United Kingdom)

Τα εργατικά ατυχήματα στον κατασκευαστικό κλάδο είναι με διαφορά τα πιο συχνά εργατικά ατυχήματα. Τα δε θανατηφόρα ατυχήματα στον κατασκευαστικό κλάδο είναι συχνότερα στην ΕΕ από οποιοδήποτε άλλο κλάδο εργασίας. Δυνητικά, οι κίνδυνοι στον κλάδο των κατασκευών και οικοδομών είναι πολλοί και συμπεριλαμβάνουν: πτώσεις από ύψος, κατάρρευση ικριωμάτων (σκαλωσιών), κτυπήματα από διάφορα αντικείμενα και /ή εργαλεία, ηλεκτροπληξίες και εγκαύματα, αποτυχία χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού, κίνδυνος τραυματισμού από επαναλαμβανόμενες κινήσεις και άλλα πολλά.

Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας από τον εργοδότη της παροχής ενός ασφαλούς συστήματος εργασίας, αποτυχίας εξασφάλισης κατάλληλου εξοπλισμού, κακών εργασιακών πρακτικών ασφαλείας και έλλειψης κατάλληλης εκπαίδευσης. Όλα δηλαδή μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη πρόληψη.Στα εργοτάξια, ο κυρίως εργολάβος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και υγεία του έργου ακόμα και εάν υπάρχουν υπεργολάβοι – και οι δύο όμως μπορούν να είναι υπόλογοι για την καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση τραυματισμού εργοδοτούμενου όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Διαβάστε Σχετικά
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------


Οι Κύπριοι εργαζόμενοι στις οικοδομές προστατεύονται από σωρεία Νομοθεσιών και Κανονισμών που προνοούν για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία. Σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος η αποζημίωση μπορεί να συμπεριλάβει την απώλεια εισοδήματος και τα ιατρικά έξοδα, εξ’ ου και οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για την υποχρεωτική ασφάλιση των εργοδοτουμένων τους. Περαιτέρω, τα θύματα εργατικού ατυχήματος μπορούν να ανακτήσουν δικαστικώς αποζημίωση για τον πόνο ταλαιπωρία και όλα τα συνεπακόλουθα έξοδα που τυχόν υποστούν συνεπεία ενός εργατικού ατυχήματος. Στη Ροτσίδης & Σία σε αυτό τον κλάδο δικαίου εργαζόμαστε με τους πελάτες μας με μοναδικό στόχο την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ανάκτηση της δίκαιης αποζημίωσης για το εργατικό τους ατύχημα.Συχνά προβλήματα που προκύπτουν σε περιπτώσεις ανάκτησης αποζημίωσης για εργατικά ατυχήματα συμπεριλαμβάνουν και τα ακόλουθα:

  • η σχέση εργοδότη εργοδοτούμενου διαταράζεται εφόσον πολλές φορές ο εργοδότης πιέζει τον εργοδοτούμενο να μην αναφέρει το ατύχημα
  • ο εργοδοτούμενος συμφωνεί και υπογράφει για να λάβει λιγότερη αποζημιίωση από αυτή που δικαιούται, χωρίς να γνωρίζει τα δικαιώματά του
  • αθέμιτη πίεση από τον εργοδότη σε περίπτωση δικαστικής διεκδίκησης από τον εργοδοτούμενο.

Δυστυχώς πολλές φορές αυτές οι πρακτικές έχουν το αποτέλεσμα εργοδοτούμενοι να μην διεκδικούν και χάνουν τα δικαιώματά τους, έστω και εάν η Νομοθεσία μας είναι εναρμονισμένη με το Ευρωπαικό Κεκτημένο και προστατεύει τους εργαζομένους απόλυτα. 

 

Έχετε Τραυματιστεί και Διεκδικείτε Αποζημίωση;

Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο

Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.

Για να εγγυηθούμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας και ότι η εξυπηρέτησή μας είναι προσωπική και στα μέτρα τους έχουμε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη μας έτσι ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη.
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας

Επισκεφθείτε το Κυπριακό blog αποζημιώσεων και προσωπικών ατυχημάτων για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από ατύχημα.