English (United Kingdom)

wiplush main

Ως δικηγόροι ατυχημάτων μελετούμε για σκοπούς προώθησης των υποθέσεων μας τη διεθνή νομολογία και, σαφέστατα, μπορούμε να αντλούμε μαθήματα από αυτά που συμβαίνουν στις άλλες χώρες.

Μια ξεκάθαρη υπόθεση ως προς την ευθύνη:

Σοβαρό κτύπημα από πίσω σε φώτα τροχαίας με μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο του ενάγοντος που οδήγησε σε τραυματισμούς και χειρουργείο.

Οι δικηγόροι του ενάγοντος θεώρησαν ότι ήταν πολύ καλή υπόθεση αλλά οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο υπαίτιος οδηγός δεν ήταν υπεύθυνος για τους τραυματισμούς του ενάγοντος. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης προσφέρει πολύτιμα μαθήματα τόσο σε εμάς όσο και στους πελάτες μας.

Τα Γεγονότα

Ο εναγόμενος οδηγός κτύπησε από πίσω το αυτοκίνητο του ενάγοντος το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε φώτα τροχαίας. Η πρόσκρουση έγινε αμέσως μόλις άναψε πράσινο και ο ενάγων είχε ξεκινήσει το αυτοκίνητό του. Από τη φόρα του πίσω αυτοκινήτου κατέληξαν και τα δύο αυτοκίνητα στο μέσο της διασταύρωσης. Ο Ενάγων υπέστη κήλη των μεσοσπονδύλιων αυχενικών δίσκων και εν τέλει, αφού η συντηρητική θεραπεία απέτυχε,  χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση μικροδισκεκτομής. 

Ακολούθησε διαπραγμάτευση. Το ποσό που προτάθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία για σκοπούς διευθέτησης θεωρήθηκε χαμηλό. Στη δίκη, οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ του ενάγοντος και του απέδωσαν ένα σημαντικό ποσό ως αποζημίωση για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστηκε, για τις επιπτώσεις που επέφερε ο τραυματισμός του στην ποιότητα ζωής του αλλά και για τα ιατρικά έξοδα που επωμίστηκε. Όμως, λόγω κάποιων νομικών ζητημάτων που προέκυψαν, διατάχθηκε επανεκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που (πολύ σπάνια) συμβαίνει και στην Κύπρο. Στην επανεκδίκαση δίκη οι ένορκοι αρνήθηκαν να αποδώσουν οποιαδήποτε αποζημίωση στον ενάγοντα.

-------------------

Πατήστε εδώ για σχετικά άρθρα:

4 Τρόποι για να Εξασφαλίσετε Δίκαιη Αποζημίωση

-------------------

Τι πήγε λάθος; Ο ενάγων δεν έφερε καμία ευθύνη για την πρόκληση του δυστυχήματος. Το ατύχημα είχε προκληθεί από την αμέλεια του εναγόμενου. Ο ενάγων υποβλήθηκε σε πολλαπλές θεραπείες και ταλαιπωρία και επωμίστηκε πολλά ιατρικά έξοδα μετά το ατύχημα. Ξεκάθαρη υπόθεση!

Αυτό που πήγε λάθος είχε να κάνει με τα γεγονότα που ακούστηκαν ως μαρτυρία κατά τη διάρκεια της δίκης. Τα γεγονότα που ακούγονται είναι πολύ σημαντικά για τους ενόρκους και, στην Κύπρο, για τους δικαστές, αφού στη βάση αυτών κρίνεται η έκβαση της υπόθεσης. Το βάρος της απόδειξης βαραίνει πάντα τον ενάγοντα. Κατά τη δίκη λοιπόν προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • Ο ενάγων αρνήθηκε μεταφορά από ασθενοφόρο που ήταν επί τόπου στο χώρο του δυστυχήματος. Αντ’ αυτού επέλεξε να αποταθεί σε ιατρό την επόμενη ημέρα. Αυτό μπορεί να οφειλόταν σε διάφορους λόγους, αλλά οι ένορκοι πιθανόν να πείσθηκαν ότι ο ενάγων δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά η καθόλου από το επίδικο ατύχημα.

  • Ο ενάγων δεν ακολούθησε καθόλου τις συστάσεις του ιατρού του για τη λήψη φαρμάκων, βοηθημάτων και φυσιοθεραπείας.

  • Μετά το ατύχημα, ο ενάγων δεν είχε εκφράσει παράπονα για πόνους στον αυχένα. Σε μεταγενέστερο στάδιο, αποκαύφθηκε ότι είχε επισκεφθεί ορθοπεδικούς ιατρούς και νευροχειρούργους για το ίδιο πρόβλημα στον αυχένα εννέα μήνες πριν το ατύχημα.

Η άρνηση ιατρικής περίθαλψης ή βοήθειας μετά από τροχαίο ατύχημα δεν είναι και πολύ έξυπνη κίνηση. Ούτε για την υγεία σας αλλά ούτε και για σκοπούς τεκμηρίωσης της υπόθεσής σας. Εάν έχετε τραυματιστεί σε τροχαίο το πιο σωστό είναι να εξεταστείτε από το προσωπικό των πρώτων βοηθειών για να βεβαιωθείτε για την κατάσταση της υγείας σας.

Η παράβλεψη ή η παντελής αγνόηση των ιατρικών οδηγιών επίσης δεν θα κριθούν ευνοϊκά από το δικαστήριο που καλείται να αξιολογήσει την υπόθεσή σας για αποζημίωση. Ο ενάγων θα το βρει πολύ δύσκολο στη δίκη να πείσει το δικαστήριο να διατάξει τον εναγόμενο να τον αποζημιώσει για τα προβλήματα υγείας του αν ο ίδιος δεν προσέχει την υγεία του και παρακούει στις οδηγίες του ιατρού του. Μην κάνετε το λάθος να μην υποβληθείτε στη θεραπεία που σας προτείνει ο ιατρός σας και μετά να αναμένετε ότι θα αποζημιωθείτε πλήρως για τα εμμένοντα προβλήματά σας.

Προϋπάρχουσα κατάσταση: αυτό το θέμα εγείρεται πολύ συχνά στις υποθέσεις αποζημίωσης για ατυχήματα. Οι πόνοι στην πλάτη και / ή τον αυχένα όσο και οι οσφυαλγίες συμβαίνουν πολύ συχνά και μπορεί να οφείλονται σε σωρεία λόγων. Οι δικηγόροι των ασφαλιστικών εταιρειών που ασχολούνται με ατυχήματα το γνωρίζουν αυτό και πάντα προσπαθούν να αποδώσουν ένα ιατρικό πρόβλημα σε κάποιον προϋπάρχον τραυματισμό ή σε μια προϋπάρχουσα κατάσταση που δεν προκάλεσε ο ασφαλιζόμενός τους. Είναι το πρώτο ζήτημα που θα εγείρει ακόμη και ο πιο άπειρος δικηγόρος υπεράσπισης. Εδώ είναι που ο δικηγόρος ατυχημάτων πρέπει να είναι προσεκτικός και να βεβαιωθεί ότι θα έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο μαρτυρικό υλικό τόσο από τον πελάτη του όσο και από τους ιατρούς από την αρχή, έτσι ώστε να μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια κατά τη δίκη πως προέκυψαν τα προβλήματα του πελάτη του και την έκταση αυτών.

Δείτε εδώ τις διακρίσεις μας στον τομέα ανάκτησης αποζημιώσεων για ατυχήματα.

Φαίνεται ότι οι ένορκοι αποθαρρύνθηκαν από ορισμένα προφανή σημεία της υπόθεσης που, με διαφορετικό χειρισμό, θα μπορούσαν να προσδώσουν περισσότερη αξιοπιστία στη μαρτυρία του ενάγοντος. Τα δικαστήρια δεν θα αποδώσουν μεγάλη αποζημίωση σε άτομα που προφανώς υπερβάλλουν η που παρουσιάζονται ως άπληστα. Εκ της θέσεώς τους, οι δικαστές πρέπει να είναι αντικειμενικοί και να εξετάζουν με προσοχή τη μαρτυρία που υποστηρίζει τον κάθε ισχυρισμό. Ακόμη και οι πιο σίγουρες υποθέσεις έχουν αδυναμίες – ή τουλάχιστον οι δικηγόροι υπεράσπισης των συμφερόντων των ασφαλιστικών εταιρειών θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν την προσοχή του δικαστηρίου και να την στρέψουν εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν.

Οπότε, το μάθημα είναι ξεκάθαρο: η υπόθεση θα πρέπει να τεκμηριώνεται με τη δέουσα επιμέλεια και με όλο το διαθέσιμο μαρτυρικό υλικό από την αρχή έτσι ώστε ούτε να μην προκύπτουν απρόοπτα κατά τη δίκη.

Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο

Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.

Για να εγγυηθούμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας και ότι η εξυπηρέτησή μας είναι προσωπική και στα μέτρα τους έχουμε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη μας έτσι ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.

Δείτε το Βίντεο για Περισσότερες Πληροφορίες