logo

English (United Kingdom)Greek

Αποζημίωση για Τραυματισμούς: Τραυματικές Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού της Σπονδυλικής Στήλης, του Αυχένα, Δισκοκήλη, Πρόπτωση και Προβολή Δίσκων και Συνοδοί Τραυματισμοί.

alt                                                                                                           
Τι είναι κάκωση του νωτιαίου μυελού;
Η κάκωση του νωτιαίου μυελού είναι μια βλάβη που προκαλείται στα νεύρα του νωτιαίου μυελού ο οποίος βρίσκεται στο νωτιαίο σπονδυλικό κανάλι της ράχης. Η βλάβη αυτή επηρεάζει την ικανότητα των νεύρων του νωτιαίου μυελού να στέλλει και να παίρνει μηνύματα από τον εγκέφαλο στα συστήματα του σώματος.
 
Ποιος είναι ο ρόλος των σπονδύλων;
Οι σπόνδυλοι είναι εκείνα τα οστά με μορφή μεγάλων δακτυλιδιών τα οποία σχηματίζουν τη σπονδυλική στήλη. Διακρίνονται επιμέρους ανάλογα της θέσης τους: επτά αυχενικοί σπόνδυλοι που βρίσκονται στην περιοχή του λαιμού. Δώδεκα θωρακικοί σπόνδυλοι που βρίσκονται στην περιοχή του θώρακα. Πέντε οσφυϊκοί σπόνδυλοι που ακολουθούν πιο κάτω στην περιοχή της οσφύς. Οι τελευταίοι πέντε σπόνδυλοι είναι αυτοί της ιερής μοίρας που αρχίζει από τη λεκάνη και επεκτείνεται μέχρι και το τέλος της σπονδυλικής στήλης.
 
Ποιες είναι οι συνέπειες τέτοιων τραυματισμών;
Οι κακώσεις της σπονδυλικής στήλης και ειδικά του νωτιαίου μυελού είναι από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς που προκαλούν χρόνια συμπτώματα. 
 
Οι κακώσεις στους σπονδύλους προκαλούν συγκεκριμένα συμπτώματα όπως: 
 
Πόνο στον αυχένα, ο οποίος αντανακλά στο κεφάλι, στη ράχη, στις ωμοπλάτες, στον ώμο, στο βραχίονα και μέχρι το χέρι. 
Δυσκαμψία, δηλαδή μείωση του εύρους κινήσεων του αυχένα ιδίως στην κάμψη-έκταση και στις πλάγιες κλίσης.
Αισθητικές διαταραχές στα άνω άκρα όπως μούδιασμα, ψευδές αίσθημα κρύου ή ζεστού, βελονιές ή φαγούρες, στην ωμοπλάτη στο βραχίονα αλλά και στα άκρα των χεριών.
Μυϊκή αδυναμία στα άνω άκρα, στην απαγωγή του ώμου, στην κάμψη του αγκώνα, στο σφίξιμο της γροθιάς ή στην έκταση των δακτύλων. Σπανιότερη είναι και η αδυναμία στα κάτω άκρα.
 
Ακόμη χειρότερα, οι τραυματικές κακώσεις στο νωτιαίο μυελό στερούν στο θύμα την ικανότητα να κινείται ελεύθερα. Το κυριότερο αποτέλεσμα των κακώσεων νωτιαίου μυελού είναι η μόνιμη αναπηρία ή η απώλεια αίσθησης και κίνησης κάτω από το ύψος της βλάβης. Οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων κακώσεων είναι τραυματικών καταγμάτων στην πλάτη ή στον αυχένα που προκαλούν βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Μετά από τέτοιο τραυματισμό μπορεί να αντιμετωπίζετε σοβαρούς σωματικούς περιορισμούς για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η παραπληγία ή τετραπληγία ή ακόμα και πιο ελαφριάς μορφής νευρολογική βλάβη μπορεί να επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας. Για παράδειγμα μπορεί να χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό στο σπίτι και στο αυτοκίνητό σας για να μπορείτε να μετακινείστε. Άτομα που έχουν υποστεί σοβαρή τραυματική κάκωση του νωτιαίου μυελού υπόκεινται σε συνεχιζόμενα ιατρικά έξοδα, πολλές φορές ισόβια.
 
Ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες τραυματικών κακώσεων του νωτιαίου μυελού και των σπονδύλων;
Ο τραυματισμός του νωτιαίου μυελού ή οι τραυματισμοί των σπονδύλων μπορούν να συμβούν με διάφορους τρόπους όπως:
 
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι από τις πιο συχνές αιτίες τέτοιων κακώσεων. Από απλούς τραυματισμούς όπως θλάση αυχένα μέχρι σοβαρότατα ατυχήματα που προκαλούν σοβαρές τραυματικές κακώσεις.
 
Η καταπόνηση του αυχένα σε συνεχή κάμψη, σε ορισμένα επαγγέλματα. Παραδείγματος χάριν χειριστές υπολογιστών, εργαζόμενοι σε γραφείο, κομμώτριες, οδοντίατροι. Πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις υφίσταται ευθύνη εργοδότη.
 
Ατυχήματα στο σπίτι που μπορεί να προκύψουν συνεπεία αμέλειας κατόχου, από ελαττωματικό εξοπλισμό ή από αμέλεια τρίτων.
 
Εργατικά ατυχήματα σε οικοδομές ή σε επικίνδυνους χώρους εργασίας ή λόγω αμέλειας του εργοδότη.
 
Τραυματισμός κατά τη διάρκεια της εργασίας όταν, για παράδειγμα στην προσπάθεια κάποιου εργάτη να σηκώσει κάτι βαρύ κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
 
Αθλητικά ατυχήματα
 
Βία, ξυλοδαρμούς.
 
Κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, συνεπεία ιατρικής αμέλειας.
 
Τραυματισμό από γλίστρημα ή στραβοπάτημα σε κάποιο κατάστημα ή σε υποστατικά τρίτων.
 
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει. Έχουμε εκπροσωπήσει πολλά θύματα τραυματισμών που προκλήθηκαν από αμέλεια τρίτων ατόμων να ανακτήσουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς τους. Το γραφείο μας έχει ανακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ εκ μέρους των πελατών μας για τη συνεχιζόμενη ιατρική φροντίδα τους, την απώλεια εισοδήματός τους και ως αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από προσωπικά ατυχήματα. 
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 22 102081 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα.

Subscribe to our Newsletter

Client Login