Greek (Greece)

Μύθος #1: Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα σας συμπεριφερθούν δίκαια.

Πολλές φορές κόσμος αποτείνεται στο γραφείο μας μετά από τροχαίο ή εργατικό ατύχημα, η ακόμη και μετά από κάποια περίπτωση ιατρικής αμέλειας χωρίς όμως να είναι βέβαιοι κατά πόσον πρέπει να λάβουν νομικά μέτρα για διεκδίκηση αποζημίωσης.

Για να λάβετε τη σωστή απόφαση θα πρέπει πρώτα να είστε ενήμεροι για τα δικαιώματά σας σε σχέση με την καταχώρηση μιας αγωγής για αποζημίωση από τραυματισμό. Η άγνοια ως προς τα δικαιώματά σας μπορεί να σας αποτρέψει από τη διεκδίκηση της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούστε εάν έχετε τραυματιστεί από την αμέλεια κάποιου τρίτου.

Με αυτή τη σειρά από 5 άρθρα, καταρρίπτουμε 5 μύθους σε σχέση με τις αγωγές για ανάκτηση χρηματικής αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατυχήματα που οφείλονται σε τρίτους.

Ο πρώτος μύθος αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο. 

Ο πρωταρχικός στόχος των ασφαλιστικών εταιρειών είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας για τους μετόχους τους. Η κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών επιτυγχάνεται με τον περιορισμό των εξόδων τους: δηλαδή, με τη μείωση των χρημάτων που πρέπει να καταβάλουν σε απαιτήσεις για αποζημίωση στα θύματα ατυχημάτων και γενικά στους ασφαλισμένους τους. Σίγουρα, η δικαιοσύνη δεν αποτελεί παράγοντα στη διαδικασία λήψης απόφασης σε σχέση με την κάλυψη για αποζημίωση κάποιου θύματος αμέλειας.

------------------------------------------------------------------

Περισσότερα:

Αποζημίωση για ατύχημα; Προσέξτε!!

------------------------------------------------------------------

Αντιθέτως, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ψάξουν να βρουν λόγο για να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο το ποσό της αποζημίωσης σας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες εργοδοτούν δικηγόρους, εκτιμητές αυτοκινήτων, ιδιωτικούς ερευνητές (ντετέκτιβ), συνεργάζονται με ιατρούς και άλλους επαγγελματίες με μοναδικό σκοπό να περιορίσουν το ύψος της απαίτησής σας. Μπορεί, για παράδειγμα, να δικαιούστε αποζημίωση για ιατρικά έξοδα, απώλεια εισοδήματος και αποζημίωση για ψυχική οδύνη, πόνο και ταλαιπωρία. Σίγουρα αυτά τα κονδύλια δεν θα αναφερθούν σε σας από τον υπεύθυνο απαιτήσεων της ασφαλιστικής εταιρείας του υπαίτιου.

Οπότε, είναι μύθος να πούμε ότι η ασφαλιστικές εταιρείας θα σας συμπεριφερθούν δίκαια και θα σας αποδώσουν την αποζημίωση που αξίζετε. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα χρήματα που καταβάλλονται στο κάθε θύμα αμέλειας που δικαιούται αποζημίωση αφαιρούνται από τον ισολογισμό της ασφαλιστικής εταιρείας και, εν τέλει, περιορίζουν την κερδοφορία της. 

Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο

Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.

Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 

Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.

Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας

Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαίο ατύχημα.