Greek (Greece)

 

1 Δεν Εξασφαλίζουν Αποδεικτικά Στοιχεία και Μαρτυρικό Υλικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από ένα ατύχημα είναι να μαζέψεις αποδεικτικά στοιχεία. Δες την σκηνή του ατυχήματος ως μια σκηνή εγκλήματος. Αν έχεις το κινητό σου, βγάλε φωτογραφίες και βίντεο. Γράψε τα πάντα κάτω. Μίλα με όλους τους μάρτυρες που είναι εκεί επειδή συνήθως, αργότερα, οι μάρτυρες γίνονται διστακτικοί να βοηθήσουν. Ποιες ήταν οι συνθήκες του ατυχήματος; Υπήρχαν θάμνοι και δέντρα που εμπόδιζαν την ορατότητα κάποιου οδηγού; Υπήρχε ικανοποιητικός οδικός φωτισμός; Από ποια κατεύθυνση ερχόταν ο ήλιος; Υπάρχει τροχοπέδηση στον δρόμο; Στη σκηνή του τροχαίου ατυχήματος, αν μπορείς, βγάλε φωτογραφίες με τις θέσεις των αυτοκινήτων. Μάζεψε όσα περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία μπορείς, όσο πιο νωρίς γίνεται, επειδή είναι δική σου ευθύνη ως απαιτητής να αποδείξεις ότι το ατύχημα προκλήθηκε λόγω της αμέλειας κάποιου τρίτου προσώπου. Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία,  θα είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις την υπόθεση σου.

 

2 Δεν Εξασφαλίζουν Ιατρική Μαρτυρία.

Οι ασφαλιστές κάποτε ανταποκρίνονται σε μια απαίτηση προσφέροντας αμέσως ένα ποσό ως αποζημίωση. Είναι σχεδόν αδύνατο όμως για ένα δικηγόρο να εκτιμήσει ορθά το ύψος της απαίτησης σου, χωρίς ιατρική μαρτυρία. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ διστακτικός να αποδεχτεί μια τέτοια προσφορά.

Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η θεραπεία σας μετά το ατύχημα, να υπάρχουν ενώπιον του δικηγόρου σας όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία όπως οι αποδείξεις των θεραπειών στις οποίες υποβληθήκατε, οι αποδείξεις για όλες τις ιατρικές επισκέψεις και τις διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβληθήκατε, και η ιατρική μαρτυρία υπό μορφή ιατρικού πιστοποιητικού του θεράποντος ιατρού σας στην οποία να καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η διάγνωση, η πορεία της αποθεραπείας σας και η πρόγνωση για τυχόν μελλοντικά κατάλοιπα.

Η προσεκτική περισυλλογή του απαραίτητου μαρτυρικού υλικού και η ορθή καταγραφή των τραυματισμών σας θα βοηθήσει στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης και στην ανάκτηση δίκαιης αποζημίωσης για τους τραυματισμούς σας. Αν δεν υπάρχουν αυτά, θα είναι δύσκολο η ασφαλιστική εταιρεία να πεισθεί να αποδώσει οποιαδήποτε αποζημίωση.

 

3 Δεν Κρατούν Αποδείξεις για την Οικονομική τους Ζημιά

Αυτός είναι ο εφιάλτης όλων των δικηγόρων του γραφείου μας. Κάθε φορά που επωμίζεσαι έξοδα λόγω του ατυχήματος σου, πρέπει να τα καταγράφεις. Κράτα όλες τις αποδείξεις, διατήρησε αρχείο με τις αποδείξεις αυτές ή στείλε τις στο δικηγόρο σου. Η ασφαλιστική εταιρεία και οι δικηγόροι υπεράσπισης, δικαίως, θα ζητήσουν αποδείξεις για το κάθε κονδύλι. Αν ισχυρίζεσαι ότι απώλεσες εισόδημα θα πρέπει να είσαι σε θέση να το αποδείξεις. Γι’ αυτό από νωρίς πρέπει να συμβουλεύεσαι το δικηγόρο σου για το τι μπορείς να διεκδικήσεις και τι όχι.

Διαβάστε περισσότερα για το τι μπορείτε να διεκδικήσετε στη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις πελατών μας.

 

4 Υπογράφουν Έγγραφα Χωρίς να τα Διαβάσουν Πρώτα

Έχουμε δει πολλές φορές πελάτες να έχουν χάσει το αγώγιμο δικαίωμά τους σε αποζημίωση επειδή υπόγραψαν απαλλακτικά χωρίς να τα διαβάσουν.

Εάν έχετε απαίτηση για αποζημιώσεις, μην υπογράψετε τίποτα εκτός αν λάβετε έγκριση από το δικηγόρο σας.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις πελατών μας.

 

5 Πιστεύουν ότι Μπορούν να Τα Βάλουν με την Ασφαλιστική Εταιρεία και να Χειριστούν Αποτελεσματικά μια Απαίτηση Χωρίς Δικηγόρο.

Συχνά οι ασφαλιστικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να σε προσεγγίσουν για να διευθετήσουν την απαίτηση σου μαζί σου απευθείας και θα σου πουν ότι οι δικηγόροι περιπλέκουν τα πράγματα και ότι θα λάβεις γρήγορα καλύτερη αποζημίωση. Αυτό δεν ισχύει.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πίεση στην ασφαλιστική εταιρεία, δεν θα προταθεί ποτέ η πληρωμή ενός δίκαιου ποσού ως αποζημίωση. Πως μπορεί κάποιος που δεν είναι δικηγόρος να ασκήσει πίεση στους ασφαλιστές; Δεν μπορεί. Τα τμήματα απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών είναι στελεχωμένα από έμπειρους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά απαιτητές. Ο μόνος τρόπος να τα βάλεις μαζί τους είναι να μπορείς να επιστρατεύσεις την ίδια τεχνογνωσία, δύναμη και ικανότητα να παρουσιάσεις ορθά το απαραίτητο μαρτυρικό υλικό στο Δικαστήριο και να εξασφαλίσεις απόφαση για μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προτείνουν.

Και αυτό οδηγεί στο έκτο κοινό λάθος που πολλοί πελάτες κάνουν.

 

Υποθέτουν ότι Όλοι οι Δικηγόροι Έχουν τις Ίδιες Ικανότητες και Εμπειρία.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Ζούμε στην εποχή της εξειδίκευσης.

Ο νευροχειρουργός εξειδικεύεται στα χειρουργεία, ο νευρολόγος κάνει συμβουλευτική. Ο επιπλοποιός κάνει κουζίνες και ο ηλεκτρολόγος κάνει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Αντί να εξασφαλίσεις τη βοήθεια ενός αδειούχου ηλεκτρολόγου, μπορεί να βρεις ένα πολυτεχνίτη να σου κάνει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

At your own risk!

Το ίδιο ισχύει και με τους δικηγόρους.

Δεν θα μπορούσα να συμβουλεύσω κάποιον για μία κατασκευαστική διαφορά, κι’ όμως μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού μου τις φορές που κάποιος πελάτης με ρώτησε αν έχω χειριστεί ξανά στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό με το δικό του.

Θέλεις να έχεις τη στήριξη και την εμπειρία κάπου επαγγελματία που έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις σαν τη δική σου με θετικά αποτελέσματα. Βεβαιώσου ότι ο δικηγόρος σου ξέρει το αντικείμενο του. Οι αποζημίωσή σου είναι πολύ σημαντική, οπότε εμπιστέψου κάποιον έμπειρο για την υπόθεση σου. Έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά.

Σίγουρα μπορείς να αναθέσεις την υπόθεσή σου σε κάποιο δικηγόρο που κάνει λίγο απ’ όλα και δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία, ή ακόμη χειρότερα σε κάποιο «σύμβουλο απαιτήσεων».

At your own risk!

 

Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο

Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς εξαιτίας ατυχημάτων με μοναδικό σκοπό την ανάκτηση δίκαιης αποζημίωσης για λογαριασμό τους.

Καλέστε μας σήμερα στον Παγκύπριο αριθμό +357 77776997 ή στείλτε μας email για μία δωρεάν αξιολόγηση της υπόθεσής σας. Εάν δεν μπορείτε να μας επισκεφθείτε στο γραφείο μας, μπορούμε να κανονίσουμε εμείς επίσκεψη στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Λευκωσία και Λεμεσό και αναλαμβάνουμε υποθέσεις ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Δεν χρεώνουμε για την αρχική συμβουλή/ διαβούλευση.

Η απόφαση αν θα προχωρήσετε είναι εξ ολοκλήρου δική σας.

Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τα πλεονεκτήματα της υπόθεσής σας, τις πιθανότητες επιτυχίας και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.

Αναλαμβάνουμε την Υπόθεσή σας στη Βάση Συμφωνίας για Αμοιβή Επιτυχίας (No Win Νo Fee Agreement)

Η Ροτσίδης & Σια χρηματοδοτεί την απαίτησή σας έως ότου εξασφαλιστεί η αποζημίωσή σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε στο μέγιστο βαθμό τη δίκαιη αποζημίωση σας χωρίς επιπλέον οικονομικό ρίσκο.

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα.