Greek (Greece)

 

 

 

Λευκωσία – 9 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ / PRESS RELEASE

Οι Δικηγόροι Ατυχημάτων Ν. Ροτσίδης & Σία ΔΕΠΕ γίνονται αρωγοί του αθλήματος της ποδηλασίας με την υπογραφή συμφωνίας για τη χορήγηση του Αθλητικού Σωματείου του Ποδηλατικού Ομίλου ΕΛΙΤ.

Προς ενημέρωση του κοινού και των φίλων του ποδηλατικού ομίλου ΕΛΙΤ ανακοινώνεται η έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Ροτσίδης & Σία και του σωματείου του Ποδηλατικού Ομίλου ΕΛΙΤ.

Το ήθος, η αθλητική άμυλα και το ευ αγωνίζεσθε είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που συμμερίζονται οι δυο συνεργάτες και που οδήγησαν στην έναρξη αυτής της συνεργασίας.

Κοινό όραμα μας και στόχος ανάφερε ο κ. Ροτσίδης Διευθυντής της δικηγορικής εταιρείας Ν. Ροτσίδης & Σία Δ.Ε.Π.Ε. και πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας, είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας στην Κύπρο μέσω της προσέλκυσης νεαρών ποδηλατιστών στο άθλημα, και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού τρόπο διακίνησης ο οποίος είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Ο κ. Ροτσίδης τόνισε ότι ξεχωρίζει η ομάδα ΕΛΙΤ διότι εστιάζει ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των μελών της αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας κατά την ποδηλασία. Τόσο υπό την ιδιότητα μου ως δικηγόρος ατυχημάτων αλλά και ο ίδιος ως αθλητής ποδηλασίας έχω δυστυχώς διαπιστώσει κατ' επανάληψιν τις συνέπειες σε περίπτωση μη ασφαλούς οδήγησης με το ποδήλατο, δήλωσε.

Ο κ. Ανδρέας Νικολάου πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΙΤ, πρόσθεσε ότι μέσω στοχευμένων και συγκεκριμένων ενεργειών που θα γίνουν εντός του 2016 οι δυο συνεργάτες έχουν βάλει σαν μέλημά τους αφενός μεν την προσέλκυση νέων αθλητών στην αγωνιστική ποδηλασία της Κύπρου και, αφετέρου δε, την προώθηση της κοινωνικής ποδηλασίας και τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αύξηση στον τόπο μας.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος ΕΛΙΤ δραστηριοποιείται σε 3 άξονες. Στον τομέα του αναπτυξιακού αθλητισμού, η Ποδηλατική Ακαδημία ΕΛΙΤ δραστηριοποιείται στην περιοχή Στροβόλου (Αγγλικής Σχόλης) και είναι ενταγμένη στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), στο Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ) και μέσω των ειδικών προπονητών της παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 14 ετών. Η Ποδηλατική Ακαδημία ΕΛΙΤ έχει ως στόχο την εκγύμναση νεαρών παιδιών, την εξοικείωση τους με το ποδήλατο, εντός και εκτός πόλεως, καθώς και τη γνωριμία τους με την αγωνιστική ποδηλασία.

Στον τομέα της αγωνιστικής ποδηλασίας η Ποδηλατική Ομάδα ΕΛΙΤ λαμβάνει μέρος με διακρίσεις στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ποδηλασίας που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Στον τομέα της κοινωνικής ποδηλασίας ο Όμιλος ΕΛΙΤ διοργανώνει δραστηριότητες που στοχεύουν στη γνωριμία του κοινού με την ποδηλασία και στην προώθηση του ποδηλάτου ως ενός ασφαλούς και πράσινου τρόπου μετακίνησης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση της ΕΛΙΤ μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα 99 455605 και 99 606852 και στην ιστοσελίδα της ΕΛΙΤ www.elitecycling.eu