Greek (Greece)

                             fb privacy 800 x 400main

 
Η Kahsmir Hill από το Forbes.com έχει δημοσιεύσει ένα διασκεδαστικό άρθρο που έχει να κάνει με τις νομικές εξελίξεις σε σχέση με το Facebook τους κανόνες πολιτικής δικονομίας και προσκόμισης μαρτυρίας και τις αγωγές για προσωπικά ατυχήματα.
 
Από τη νομολογία άλλων χωρών που εφαρμόζουν το κοινοδίκαιο, μπορούμε να αντλήσουμε μαθήματα αφού οι ίδιοι κανόνες πολλές φορές εφαρμόζονται και στην Κύπρο.
 
Στην Καλιφόρνια
Στην Καλιφόρνια ένα πολιτειακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πληροφορίες που βρίσκονταν του λογαριασμό του Facebook και του MySpace του ενάγοντος μπορούσαν με διάταγμα του δικαστηρίου να αποκαλυφθούν στην υπεράσπιση. Παρά τη σθεναρή ένσταση του ενάγοντος στο αίτημα της υπεράσπισης που στηριζόταν σε νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο πρωτόδικος δικαστής αποφάσισε ότι η υπεράσπιση μπορούσε να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του. 
 
Κατ’ έφεσην, η απόφαση ανατράπηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου αποφασίστηκε ότι καθοριστικό κριτήριο για την απόφαση ήταν οι ρυθμίσεις εμπιστευτικότητας των λογαριασμών του ενάγοντος. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ρυθμίσεις ήταν τέτοιες που μόνο οι φίλοι του ενάγοντος μπορούσαν να δουν τα στοιχεία του και έτσι οι πληροφορίες θεωρήθηκαν εμπιστευτικές και γι’ αυτό δεν μπορούσαν αποκαλυφθούν στην υπεράσπιση.
 
Στη Νέα Υόρκη
Στη Νέα Υόρκη είχαμε αντίθετο αποτέλεσμα. Η ενάγουσα που ισχυριζόταν στην αγωγή της ότι τραυματίστηκε σοβαρά μετά που έπεσε από μια καρέκλα, καταχώρησε αγωγή εναντίον του κατασκευαστή της καρέκλας. Την ίδια ημέρα που τραυματίστηκε ανέβασε smileys στο προφίλ του Facebook της.
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Διαβάστε Περισσότερα

Ποια Είναι τα Συχνότερα Είδη Ατυχημάτων με Μοτοσικλέτα;

-----------------------------------------------------------------------------
 
Ως θα αναμενόταν, αυτή η ενέργειά της προκάλεσε το ενδιαφέρον των δικηγόρων της ασφαλιστικής εταιρείας οι οποίοι αποτάθηκαν με αίτηση στο δικαστήριο και ζήτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του facebook και του MySpace της ενάγουσας. 
 
Ομοίως με τον ενάγοντα στην υπόθεση της Καλιφόρνιας, η ενάγουσα στην παρούσα υπόθεση διατηρούσε τις ρυθμίσεις των προφίλ της με τέτοιο τρόπο ώστε μόνο οι φίλοι της να μπορούσαν να δουν τις πληροφορίες της. Όμως, εδώ το δικαστήριο αποφάσισε ότι αφού η ίδια επέλεξε να ανεβάζει προσωπικές πληροφορίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις ενέργειές της συμφώνησε ότι αυτές οι πληροφορίες θα ήταν δημόσιες και έτσι δεν μπορούσε να επικαλεστεί επιχειρήματα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
 
Στην Κύπρο;
Άρα λοιπόν να είστε ενήμεροι! Να είστε βέβαιοι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι δικηγόροι τους μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, ειδικά στην Κύπρο που όλοι είναι φίλοι με όλους. Εξ’ όσων γνωρίζουμε, στο παρόν στάδιο το θέμα δεν έχει επιλυθεί διεξοδικά από τα Κυπριακά Δικαστήρια.
 
Σίγουρα όμως είναι καλή συμβουλή να κρατάτε την προσωπική σας ζωή μακριά από το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά αν προωθείτε κάποια αγωγή για αποζημίωση για προσωπικό ατύχημα ή για κάποιο τροχαίο δυστύχημα. 
 
Ένας ικανός δικηγόρος υπεράσπισης εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας, θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξασφαλίσει μια αθώα φωτογραφία σας ή κάτι που θα γράψετε στο προφίλ σας και να το χρησιμοποιήσει εναντίον σας. 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί τραυματισμούς από ατύχημα με μοναδικό σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις υπηρεσίες μας στον τομέα προσωπικών ατυχημάτων.
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας.
 
 
Διαβάστε στο Κυπριακό Blog Αποζημίωσης για Προσωπικά Ατυχήματα