Greek (Greece)

 

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Σάββατο 14/6/2014 ενώ 5χρονος έπαιζε σε παιδότοπο που βρίσκεται σε περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου, γλίστρησε από ύψος με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο, το άτυχο παιδάκι φέρει κάταγμα κροταφικού με υποσκληρίδιο αιμάτωμα και ωτορραγία. Η αστυνομία Παραλιμνίου διερευνά το περιστατικό.
 
 
Προσοχή στους Παιδότοπους
 
Έχουμε εδώ και καιρό εντοπίσει το γενικό πρόβλημα που υπάρχει στην Κύπρο σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σε παιδότοπους, είτε αυτοί είναι ιδιωτικοί είτε δημόσιοι. Γι’ αυτό το λόγο αρθρογραφούμε συχνά έτσι ώστε αφενός μεν ο κόσμος να γνωρίζει τα δικαιώματά του και αφετέρου δε οι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι παιδότοπων να ευαισθητοποιούνται για να προλαμβάνονται τα χειρότερα. 
 
Σχετικά άρθρο αναφορικά με τη Νομολογία του Δικαστηρίου μας και συμβουλές προς τους γονείς μπορείτε να διαβάσετε εδώ
 
Αναφορικά με τα φουσκωτά σε παιδότοπους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Δυστυχώς σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί παιδότοποι, τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας. Ανυποψίαστοι γονείς εμπιστεύονται καθημερινά τα παιδιά τους τα οποία εκτίθενται χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και προσοχή σε επικίνδυνες συνθήκες. 
 
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, παραθέτουμε πιο κάτω ορισμένα από τα δικαιώματα σε αποζημίωση που παρέχει ο Νόμος στα θύματα τέτοιων περιπτώσεων. Το είδος και το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούται ένα θύμα μετά από τραυματισμούς που υπέστη από αμέλεια του ιδιοκτήτη του παιδότοπου εξαρτάται από τα γεγονότα της κάθε συγκεκριμένης υπόθεσης. Γενικά όμως κάποιος που τραυματίζεται λόγω του ότι παιδότοπος δεν πληρούσε τα πρότυπα που απαιτούνται από τη Νομοθεσία δικαιούται να διεκδικήσει γενικές και ειδικές αποζημιώσεις. Οι ειδικές αποζημιώσεις είναι το αντικειμενικό μετρήσιμο κόστος / οικονομική ζημιά που μπορεί το θύμα να υποστεί ενώ οι γενικές αποζημιώσεις είναι οι αποζημιώσεις για τον πόνο και την ταλαιπωρία που προέκυψε συνεπεία της αμέλειας του ιδιοκτήτη του παιδότοπου.
 
Δικαίωμα σε Αποζημίωση
Οι ειδικές αποζημιώσεις μπορεί μεταξύ άλλων να περιλαμβάνουν:
 
Ιατρικά έξοδα: τα έξοδα χειρουργείου, ιατρικής περίθαλψής, των φαρμάκων, επισκέψεις στους ιατρούς και στα νοσοκομεία και σχετικά έξοδα. 
 
Μελλοντικά ιατρικά έξοδα: φυσιοθεραπεία, τυχόν αναγκαίες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση ουλών και όποιες άλλες μελλοντικές θεραπείες κρίνονται αναγκαίες για την αποκατάσταση του θύματος.
 
Απώλεια εισοδήματος: μισθούς ή εισόδημα το οποίο ενδεχομένως οι γονείς απώλεσαν ή θα χρειαστεί να απωλέσουν κατά τη διάρκεια της αποκατάστασής του παιδιού τους από τους τραυματισμούς
 
Οι γενικές αποζημιώσεις μπορεί, μεταξύ άλλων να περιλαμβάνουν:
 
Αποζημίωση για τον πόνο και ταλαιπωρία που προκλήθηκε στο θύμα λόγω του τραυματισμού του
 
Αποζημίωση για τη μείωση ποιότητας ζωής σε περίπτωση που τα κατάλοιπα του τραυματισμού επιδρούν στην ποιότητα ζωής του θύματος.
 
Αποζημίωση για απώλεια μελλοντικών απολαβών που μπορεί να προκύπτουν συνεπεία του τραυματισμού
 
Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από το Δικαστήριο να φέρει το θύμα στην προτέρα κατάστασή του, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν βεβαίως, είναι θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό ότι Νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας αποκαλύπτει σταθερή άνοδο του επιπέδου των γενικών αποζημιώσεων, τάση που αντανακλά μεγαλύτερη ευαισθησία για τον ανθρώπινο πόνο, την αγωνία της αναπηρίας και την ψυχική οδύνη από την περιθωριοποίηση από τις συνήθεις δραστηριότητες του ανθρώπου που μπορεί να προκύψουν μετά από ένα τραυματισμό. Η Νομολογία του Δικαστηρίου μας είναι ξεκάθαρη επί τούτου. Ο Νόμος υπάρχει για να μας προστατεύει. Είναι σημαντικό λοιπόν και οι πολίτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να τα διεκδικούν.
 
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
Σε αυτό τον τομέα δικαίου εργαζόμαστε με άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε το blog προσωπικών ατυχημάτων για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα.