Greek (Greece)

 

Τι Είναι η Θλάση Αυχένα;
 
Ο τραυματισμός δήκην μαστιγίου, γνωστός και ως τραυματισμός επιτάχυνσης – επιβράδυνσης ή ακόμη και ως τραυματισμός αιφνίδιας υπερέκτασης, συμβαίνει όταν ο αυχένας τραυματιστεί από μια απότομη κίνηση επιτάχυνσης και ακολούθως επιβράδυνσης όπως αυτή που κάνει ένα μαστίγιο. 
 
 
Η θλάση αυχένα αποτελεί συνήθη τραυματισμό μετά από τροχαίο ατύχημα. Κλασσικό παράδειγμα θλάσης του αυχένα συμβαίνει σε τροχαία ατυχήματα ύστερα από αιφνίδια υπερέκταση του αυχένα του επιβάτη ή συνεπιβάτη ενός αυτοκινήτου που έχει σταματήσει είτε σε φανάρι είτε λόγω τροχαίας κίνησης, το οποίο συγκρούεται από πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο. Αν και συναντάμε συνήθως αυτό τον τύπο τραυματισμού σε τροχαία ατυχήματα, μπορεί επίσης να προκύψει σε αθλήματα όπως το μπάσκετ όπου η σύγκρουση δύο παικτών μπορεί να προκαλέσει στον αυχένα την απότομη επιτάχυνση – επιβράδυνση ή ακόμη και σε άλλου είδους ατυχήματα, όπως για παράδειγμα σε ένα εργατικό ατύχημα ή ακόμη και μετά από κάποια πτώση.
 
Η χωρίς κάταγμα βλάβη στον αυχένα από τροχαίο μπορεί κάποτε να αποτελεί ελάσσονος σημασίας τραυματισμό. Κάποτε όμως μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αρκετές δομές της αυχενικής μοίρας και να εξελιχθεί σε χρόνια κατάσταση που να αλλοιώσει ακόμα και την αρχιτεκτονική της ανατομίας της σπονδυλικής στήλης. Είναι γι’ αυτό το λόγο που και η Νομολογία στην Κύπρο αναφορικά με το ύψος αποζημιώσεων από τέτοιους τραυματισμούς ποικίλει.
 
Ποια Είναι τα Συμπτώματα της Θλάσης Αυχένα;
Η απότομη επιτάχυνση – επιβράδυνση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους μύες και τους συνδέσμους της αυχενικής μοίρας. Το θύματα τροχαίων αισθάνονται ξαφνικό πόνο στον αυχένα τη στιγμή του τραυματισμού. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει λίγος ή καθόλου πόνος τη στιγμή του τραυματισμού. Σε αυτή την περίπτωση αυξάνονται τις επόμενες δύο τρεις μέρες καθώς είναι αισθητά την νύχτα και τα πρώτα λεπτά της ημέρας.
 
------------------------------------------------
 
Σχετικά Άρθρα:
 

Ποιο το ύψος της αποζημίωσης για θλάση αυχένα στην Κύπρο;

Αποζημίωση για θλάση αυχένα

 
--------------------------------------------------
 
Ο πόνος που σχετίζεται με τον τραυματισμό εις δίκην μαστιγίου μπορεί να είναι «κοφτερός» ή « μουντός» και αυξάνει με την κίνηση ή τη λάθος στάση ( π.χ. λάθος στάση στον αυχένα μπροστά στον υπολογιστή ). Ο πόνος συνήθως υπάρχει στον αυχένα και μπορεί να αντανακλά στους ώμους τους βραχίονες ή το κεφάλι (δημιουργεί συχνά πονοκέφαλο που ονομάζεται αυχενογενής πονοκέφαλος). Επίσης υπάρχει δυσκαμψία και περιορισμένη κίνηση στον αυχένα. Οι τραυματίες αισθάνονται το κεφάλι τους «βαρύ» και δυσκολεύονται να το σηκώσουν από το μαξιλάρι. Πιο σπάνια υπάρχουν  βελονισμοί και μουδιάσματα στο ένα ή και στα δύο χέρια.
 
Κάποια από τα πιο πάνω συμπτώματα, ειδικότερα ο πόνος και δυσκαμψία στον αυχένα ως επίσης ο αυχενογενής πονοκέφαλος μπορεί να εμμένουν για μήνες ή και χρόνια μετά το δυστύχημα.
 
Πόσα Μπορώ να Διεκδικήσω ως Αποζημίωση για τους Τραυματισμούς μου;
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αξιολογηθούν για να καθοριστεί το οικονομικό ύψος της απαίτησής σας. Μερικοί από αυτούς είναι:
 
• Η σοβαρότητα των τραυματισμών σας και η συνολική εικόνα που παρουσιάζετε μετά το ατύχημα.
• Κατά πόσο υπάρχει συντρέχουσα αμέλεια στην πρόκληση του δυστυχήματος
• Το ύψος της απώλειας εισοδήματός σας, η μονιμότητα ή όχι των τραυματισμών σας και το ενδεχόμενο να χρειάζεστε μελλοντική θεραπεία.
 
Τι να Κάνω αν Έχω Υποστεί Θλάση Αυχένα;
Επισκεφθείτε αμέσως τον ιατρό σας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιατρός σας έχει διαγνώσει την πλήρη έκταση των τραυματισμών σας και έχει καταγράψει τα υποκειμενικά και αντικειμενικά ευρήματά του ως προς τον πόνο και ταλαιπωρία που έχετε υποστεί συνεπεία του ατυχήματος. Η ορθή ιατρική διάγνωση και πρόγνωση της κατάστασής σας είναι απαραίτητη για τον ορθό καθορισμό της αποζημίωσής σας. Διαβάστε εδώ για να αντιληφθείτε τι εννοούμε. 
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για την Εξασφάλιση της Αποζημίωσής σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το blog προσωπικών ατυχημάτων για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαίο ατύχημα.