Greek (Greece)
 
Οι τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του τραυματία. Η φύση αυτών των τραυματισμών είναι τέτοια που όχι μόνο μπορούν να διαρκέσουν για το υπόλοιπο της ζωής του παθόντα αλλά και να επιφέρουν σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του με αποτέλεσμα τη σοβαρή έκπτωση στην ποιότητα ζωής του.
 
Όποιος υποφέρει από τέτοιο τραυματισμό που προκλήθηκε λόγω της αμέλειας τρίτων, είτε σε τροχαίο ατύχημα είτε σε εργατικό ατύχημα είτε άλλως πως, πρέπει σίγουρα να τύχει νομικής συμβουλής από δικηγόρο που εξειδικεύεται σε ανάκτηση αποζημιώσεων από ατυχήματα. 
 
Διαβάστε Σχετικά
 
Η ανάκτηση των απαιτούμενων κονδυλίων για τα ιατρικά σας έξοδα, η αποζημίωση για την απώλεια μισθών ή για τη μείωση εισοδηματικής ικανότητας καθώς και η τεκμηρίωση της υπόθεσής σας για σκοπούς ανάκτησης αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη, πόνο και ταλαιπωρία είναι όλα θέματα που απαιτούν εξειδικευμένες νομικές συμβουλές, στρατηγική και προσεκτικό χειρισμό από ειδικούς.
 
Είναι επίσης καλή ιδέα να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να γνωρίζετε και να αντιλαμβάνεστε ορισμένα βασικά ζητήματα σχετικά με τους τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη. Η ορολογία και τα ζητήματα που προκύπτουν σε αυτού του είδους τις αγωγές είναι κάτι για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εμπειρία και ως εκ τούτου επικρατεί άγνοια. 
 
Για να σας βοηθήσουμε να έχετε μια καλύτερη κατανόηση γύρω από αυτά τα ζητήματα απαντούμε πιο κάτω ορισμένες από τις βασικές ερωτήσεις που αντιμετωπίζουμε συχνά κατά τη διάρκεια των υποθέσεών μας:
 
Τι είναι η σπονδυλική στήλη;
Πολλοί άνθρωποι στην Κύπρο αναφέρονται στη σπονδυλική στήλη και ως ραχοκοκαλιά. Η σπονδυλική στήλη είναι το σύνολο των σπονδύλων που αρθρώνονται με τη σειρά μεταξύ τους και ξεκινούν από το από το κεφάλι (κρανίο) μέχρι κάτω χαμηλά στο ιερό οστό στη λεκάνη. Η σπονδυλική στήλη περιβάλλει τον νωτιαίο μυελό.
 
Τι κάνει η σπονδυλική στήλη;
Φυσικά κάνει πολλά πράγματα αλλά μια από τις κύριες λειτουργίες της είναι η προστασία του νωτιαίου μυελού. Ο νωτιαίος μυελός είναι μια μακριά, λεπτή σωληνοειδής δέσμη νευρικών κυττάρων που προεξέχει από τον εγκέφαλο μέσα στην σπονδυλική στήλη. Αποτελεί βασική μονάδα του κεντρικού νευρικού συστήματος και βρίσκεται στο νωτιαίο σωλήνα.
 
Τα οστά της σπονδυλικής στήλης, οι σπόνδυλοι, είναι κούφια και ο νωτιαίος μυελός περνά μέσα από αυτά. Είναι χρήσιμο να σκεφτείτε το νωτιαίο μυελό ως παρόμοιο με το σύρμα χαλκού που περνάει από ένα ηλεκτρικό καλώδιο και τους σπόνδυλους ως το ελαστικό πλαστικό κάλυμμα που το προστατεύει.
 
Η δέσμη των νευρικών κυττάρων («τα νεύρα» στην καθομιλουμένη) έχουν ένα ζωτικό ρόλο να διαδραματίσουν. Μαζί με τον εγκέφαλο, ο νωτιαίος μυελός αποτελεί μέρος του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Το ΚΝΣ μεταφέρει μηνύματα μεταξύ του εγκεφάλου και άλλων μερών του σώματός μας. Για παράδειγμα, τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης επεκτείνονται στα άκρα και μας επιτρέπουν τον έλεγχο των μυών μας. Τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ζέστη η κρύο, πόνο ή άλλες αισθήσεις.
 
Τι είναι κάκωση / τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης;
Υπάρχουν πολλά είδη τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης. Το κάθε είδος τραυματισμού επίσης μπορεί να ποικίλει σε εύρος ή ένταση και να προκαλεί διάφορα συμπτώματα και το κάθε είδος τραυματισμού μπορεί να προκληθεί από σωρεία παραγόντων.
 
Για παράδειγμα, μερικές μορφές κακώσεων της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκληθούν ως φυσικό επακόλουθο της διαδικασίας γήρανσης. Πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σπόνδυλο ως αποτέλεσμα ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή οστεοαρθρίτιδας. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε περιοδικό η εκτεταμένο και χρόνιο πόνο, δυσφορία και περιορισμό της κίνησης.
 
Από την άλλη, πιο σοβαροί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε μόνιμη παράλυση. Στην περίπτωση σοβαρών κακώσεων ειδικά όταν αυτοί είναι τραυματικής αιτιολογίας μπορεί η νευροχειρουργική επέμβαση να είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Οι διάφορες επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη γίνονται κατά κανόνα είτε από νευροχειρουργούς είτε από ορθοπεδικούς, είτε και από τις 2 ειδικότητες σε συνεργασία. 
 
Οι διάφορες εγχειρήσεις που γίνονται κυμαίνονται, μεταξύ άλλων, από μια μικροδισκεκτομή μέχρι και τοποθέτηση τεχνητού δίσκου ή ακόμη και σπονδυλοδεσία. Δυστυχώς η έκβαση αυτών των εγχειρήσεων δεν είναι πάντα επιτυχής και μπορεί να παρουσιάζουν επιπλοκές και έτσι θα πρέπει πάντα να διενεργούνται μόνο όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ιατρικές ενδείξεις.
 
Στο επόμενο άρθρο απαντούμε κάποιες επιπρόσθετες ερωτήσεις σχετικά με τα διάφορα είδη τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης και τις νομικές επιλογές σας αν έχετε τραυματιστεί συνεπεία της αμέλειας κάποιου τρίτου.
  
Έχετε Τραυματιστεί σε Τροχαίο Ατύχημα;
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.
 
Για να εγγυηθούμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας και ότι η εξυπηρέτησή μας είναι προσωπική και στα μέτρα τους έχουμε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη μας έτσι ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη.
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.
 
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Πατήστε τους συνδέσμους πιο κάτω για συγκεκριμένους τραυματισμούς
 

Δικαστική Αποζημίωση για τραυματισμό στο γόνατο

Δικαστική αποζημίωση για θλάση αυχένα