Greek (Greece)

 

Θα πρέπει να φέρετε οτιδήποτε θεωρείτε σχετικό, και πιθανώς περισσότερα. Σε υποθέσεις προσωπικών ατυχημάτων ή ιατρικής αμέλειας, πάντα προτιμούμε να παίρνουμε επιπλέον παρά ανεπαρκή πληροφόρηση. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος θα πρέπει να φέρετε τα ακόλουθα:

1.    Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος: Στα περισσότερα τροχαία ατυχήματα στην Κύπρο αυτό το έντυπο δίδεται από κάποιο πρόσωπο της ασφαλιστικής εταιρείας προς τους εμπλεκομένους και συμπληρώνεται. Εάν αυτό το έντυπο έχει συμπληρωθεί θα πρέπει να το φέρετε μαζί σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος μπορεί να καλύπτεται νομοθετικά αλλά δεν επιβάλλεται από το νόμο, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί να την συμπληρώσουν, ούτε υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την μη-υποβολή της. Ως γραφείο σας συνιστούμε να μην υπογράψετε τίποτα μέχρι να είστε σίγουροι για τη νομική σας θέση.

2.    Φωτογραφίες και βίντεο: Εάν έχετε φωτογραφήσει ή βιντεογραφήσει τη σκηνή του ατυχήματος, τα αυτοκίνητα και τους τραυματισμούς σας αυτό θα είναι χρήσιμο. Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα βοηθητικές ως μέσο απόδειξης της υπόθεσής σας.

3.    Μια λίστα με τους ιατρούς που επισκεφθήκατε: Πριν τη σύσκεψη με το δικηγόρο σας, θα ήταν καλά να ετοιμάσετε μια λίστα με τους ιατρούς που σας έχουν εξετάσει σε σχέση με το ατύχημά σας. Αυτό είναι απαραίτητο και θα σας το ζητήσουμε κατά τη συμβουλευτική συνάντηση.

4.    Αντίγραφο ιατρικού αρχείου και λογαριασμών: Το ιατρικό σας αρχείο είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να καθορίσουμε το ύψος της απαίτησής που θα διεκδικήσετε. Επίσης, εάν έχετε επωμιστεί οποιαδήποτε έξοδα ένεκα του δυστυχήματος, θα πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις για να τα διεκδικήσουμε από τον υπαίτιο ή την ασφαλιστική του εταιρεία.

5.    Τυχόν αλληλογραφία με την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου: Θα πρέπει να γνωρίζουμε κατά πόσο είχατε οποιαδήποτε γραπτή επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς. Με την εξέλιξη της υπόθεσής σας, θα χρειαστούμε σίγουρα περισσότερες πληροφορίες αλλά τα πιο πάνω είναι μια καλή αρχή. Εάν έχετε στην κατοχή σας οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες που θεωρείτε χρήσιμες, θα πρέπει να νοιώθετε άνετα να τις συζητήσετε με το δικηγόρο σας.