Greek (Greece)

Μύθος #2: Για να Εξασφαλίσω Αποζημίωση Πρέπει να πάω Δικαστήριο

Με αυτή τη σειρά από 5 άρθρα, καταρρίπτουμε 5 μύθους σε σχέση με τις αγωγές για ανάκτηση χρηματικής αποζημίωσης για τραυματισμούς από ατυχήματα που οφείλονται σε τρίτους. Αυτό είναι το δεύτερο στη σειρά άρθρο.

Για το πρώτο άρθρο πατήστε εδώ.

Συχνά ακούμε ότι κάποιος θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο προκειμένου να εξασφαλίσει την αποζημίωσή του για ένα ατύχημα. Αυτό είναι μύθος.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες προτιμούν να συμβιβάζουν εξωδικαστικώς αυτές τις υποθέσεις. Ακόμη και οι υποθέσεις που προωθούνται ενώπιον του Δικαστηρίου, σε ένα πολύ ψηλό ποσοστό συμβιβάζονται. Ο λόγος είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν να αποφύγουν τα ακόλουθα:

  • Το αυξημένο κόστος μιας δίκης. 

  • Πέραν από το κόστος της δίκης, το αυξημένο κόστος του προσωπικού που θα πρέπει να προωθήσει τα συμφέροντα  της ασφαλιστικής εταιρείας προετοιμάζοντας το μαρτυρικό υλικό της δίκης.

  • Το αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στον τύπο μια δίκη, εάν το αποτέλεσμα παρουσιάζει ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.

  • Τον κίνδυνο μιας δικαστικής απόφασης που να θέτει ένα προηγούμενο το οποίο να δεσμεύει τις ασφαλιστικές εταιρείες με τρόπο που να θίγονται τα συμφέροντά τους, για παράδειγμα, μιας απόφασης με υψηλό ποσό αποζημίωσης.

Είναι λοιπόν γεγονός ότι μια απαίτηση για αποζημίωση μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικά χωρίς την ανάγκη να παρουσιαστείτε ενώπιον του Δικαστηρίου. Προσοχή όμως: θα πρέπει να είστε έτοιμοι αν χρειαστεί και κληθείτε, να παρουσιαστείτε και να δώσετε την απαραίτητη μαρτυρία. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αναγκαστείτε να συμβιβάσετε την υπόθεσή σας με ένα πολύ χαμηλότερο ποσό από αυτό που πραγματικά δικαιούστε ή ακόμη και να χάσετε τη δίκη.

Για να λάβετε τη σωστή απόφαση θα πρέπει πρώτα να είστε ενήμεροι για τα δικαιώματά σας σε σχέση με την καταχώρηση μιας αγωγής για αποζημίωση από τραυματισμό. Η άγνοια ως προς τα δικαιώματά σας μπορεί να σας αποτρέψει από τη διεκδίκηση της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούστε εάν έχετε τραυματιστεί από την αμέλεια κάποιου τρίτου.

Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο

Εργαζόμαστε με πελάτες που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό λόγω της αμέλειας τρίτων με σκοπό να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουμε εκ μέρους τους τη δίκαιη αποζημίωση που τους αξίζει.

Για να εγγυηθούμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας και ότι η εξυπηρέτησή μας είναι προσωπική και στα μέτρα τους έχουμε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη μας έτσι ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας

Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο.

Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.

Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.

Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας

Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαίο ατύχημα.