Greek (Greece)

 

Φυσικά δεν έχουμε πρόσβαση σε σχετικές στατιστικές του κράτους ή της αστυνομίας αλλά ως δικηγόροι διεκδίκησης αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα τηρούμε το δικό μας αρχείο και μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι κάποιες αιτίες παρουσιάζονται συχνά να προκαλούν δυστυχήματα στην Κύπρο. Τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν όταν οι οδηγοί εφαρμόζουν λανθασμένες συμπεριφορές οδήγησης ή όταν υπάρχουν κακές οδικές ή τροχαίες συνθήκες. Πολλά ατυχήματα όμως δεν εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες – κάποτε συμβαίνουν και τα πιο απίστευτα δυστυχήματα.
 
Mπορεί να λεχθεί όμως με βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων στην Κύπρο (τουλάχιστον όπως προκύπτει από το δικό μας αρχείο υποθέσεων αποζημίωσης από τροχαία) είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών που θα μπορούσαν να αποφευχθούν: αποστολή μηνυμάτων sms κατά την οδήγηση, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, κακή συντήρηση είτε του αυτοκινήτου είτε του οδοστρώματος. Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που εν δυνάμει προκαλούν δυστυχήματα. 
 
-----------------------------------------------------------------------------
Περισσότερα:

Αποζημίωση για Ατύχημα: 5 μύθοι για την απαίτησή σας (#2 από #5)

Αποζημίωση για Ατύχημα: 5 μύθοι για την απαίτησή σας (#1 από #5)

Δικαστική Αποζημίωση για Θλάση Αυχένα  

-----------------------------------------------------------------------------
 
Βεβαίως δεν μπορούν όλα τα ατυχήματα να αποφευχθούν. Με τη σωστή όμως οδική συμπεριφορά  και με την επίδειξη της δέουσας επιμέλειας σίγουρα οι πιθανότητες οδικής σύγκρουσης μειώνονται δραματικά. Σε αυτό το blog παραθέτουμε τις πιο συχνές αιτίες δυστυχημάτων στην Κύπρο.
 
Περισπασμοί
 
Ως θα αναμένετο, η πρώτη αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι οι διάφοροι περισπασμοί κατά την οδήγηση. Οι οδηγοί τρώνε ή πίνουν, μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο ή στέλνουν γραπτά μηνύματα, ψάχνουν σταθμό στο ραδιόφωνο ή ρυθμίζουν την θερμοκρασία του αυτοκινήτου τους, τσεκάρουν το μακιγιάζ ή το χτένισμά τους στο καθρεφτάκι, κοιτάζουν διαφημιστικές πινακίδες ή βιτρίνες καταστημάτων και γενικά απασχολούνται με κάτι άλλο ενώ οδηγούν. Η απασχόληση της προσοχής ή του ενδιαφέροντος του οδηγού με ζητήματα ξένα προς την οδήγηση, ακόμη και για κλάσματα δευτερολέπτου, προκαλούν δυστυχήματα, τραυματισμούς, ακόμη και θάνατο. 
 
Κάποιοι από αυτούς του περισπασμούς που αντιμετωπίζουμε συχνά είναι οι ακόλουθοι:
 
Χρήση κινητού: και ειδικότερα αποστολή γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση, κάτι το οποίο είναι φυσικά παράνομο στην Κύπρο. Όσο απαραίτητα και αν έχουν γίνει τα κινητά τηλέφωνα στη ζωή μας πραγματικά δεν μπορεί με κανένα τρόπο να δικαιολογηθεί η χρήση τους κατά την οδήγηση. Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να θέτει κάποιος τον εαυτό του και την οικογένεια του σε τέτοιο κίνδυνο για να στείλει ένα μήνυμα ή για να βρει κάτι στο διαδίκτυο. 
 
Οδήγηση τρώγοντας φαγητό: είναι ο δεύτερος σε συχνότητα περισπασμός που απαντούμε σε τροχαία ατυχήματα και, φυσικά, μπορεί να αποφευχθεί με λίγη υπομονή. Όσο γεμάτες υποχρεώσεις και αν έχουν γίνει πλέον οι ζωές μας η ασφάλεια πρέπει να έρχεται πάντοτε πρώτη. 
 
Όπως συμβαίνει και με το κινητό, προκαλείται σοβαρός κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα όταν ψάχνουμε ραδιοσταθμούς στο ραδιόφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να βρείτε το cd, για να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. 
 
Υπερβολική Ταχύτητα  Μετά τους περισπασμούς, αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Όπως και τα ατυχήματα που προκαλούνται λόγω των διάφορων περισπασμών, με τη δέουσα επιμέλεια, αυτού του είδους τα δυστυχήματα μπορούν να αποφευχθούν: απαιτείται μόνο η χρήση της κοινής λογικής από τον οδηγό.
 
Κακή Συντήρηση  Η κακή συντήρηση είτε του αυτοκινήτου, είτε του οδοστρώματος, είτε η έλλειψη δέουσας σήμανσης αποτελεί επίσης μια από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης είναι ένας παράγοντας που με την επίδειξη της δέουσας επιμέλειας μπορεί να απαλειφθεί. Πολλές φορές η αναβλητικότητα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Οπότε, εάν το αυτοκίνητό σας παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα μεριμνήστε αμέσως για την επιδιόρθωσή του.
 
Κακές Καιρικές Συνθήκες και Πυκνή Τροχαία Κίνηση
Αυτές οι συχνές αιτίες πρόκλησης δυστυχημάτων είναι κάτι δυστυχώς που δεν μπορεί να ελέγξει ο οδηγός. Παρόλα αυτά, έστω και αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό η την τροχαία κίνηση, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας αναλόγως των περιστάσεων.
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα για τη Διεκδίκηση της Αποζημίωσής σας
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
Επισκεφθείτε το blog αποζημίωσης για προσωπικά ατυχήματα για να μάθετε περισσότερα.