Greek (Greece)

shopp 245 x 136 teaser 

Οι εορτές είναι κοντά και εμείς ετοιμαζόμαστε για δράση αφού η εμπειρία μας έχει δείξει ότι την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει αύξηση στα προσωπικά ατυχήματα.
 
Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή εορτή ξεκούρασης και όμορφων οικογενειακών συνάξεων που συνοδεύονται κατά κανόνα στην Κύπρο με μπόλικο φαγητό και φυσικά με τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Παράλληλα όμως είναι μια περίοδος όπου έχουμε παραητρήσει αύξηση στα ατυχήματα και στις αξιώσεις για αποζημίωση είτε εναντίον ασφαλιστικών εταιρειών είτε άλλων τρίτων.
 
Έχουμε ετοιμάσει για σας και γράφουμε πιο κάτω τα 4 πιο συχνά είδη ατυχήματων που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι ατυχημάτων στην Κύπρο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. 
 
 
1) Κίνδυνοι στα Χριστουγεννιάτικα Ψώνια
 
Πολλές φορές τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μπορεί να αποτελέσουν το μεγαλύτερο κίνδυνο ασφάλειας και υγείας! 
 
Ανηλεή πλήθη κόσμου εξορμούν μαζικά στα καταστήματα δημιουργώντας έτσι ένα υπαρκτό κίνδυνο τραυματισμού. Τα πατώματα των καταστημάτων είναι συχνά βρεγμένα είτε λόγω νερού της βροχής που έφεραν μέσα οι πελάτες είτε λόγω του συχνού σφουγγαρίσματος που είναι απαραίτητο λόγω της πολυκοσμίας. Οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις καταστημάτων που δεν συντηρούνται επαρκώς σε συνδυασμό με πελάτες συχνά βιαστικούς και φορτωμένους τσάντες αποτελούν ακόμα ένα κίνδυνο για ατυχήματα. 
 
Περισσότερα:
 
Έτσι, για αποφυγή ατυχών συμβάντων καλύτερα να αποφεύγετε να κάνετε τα ψώνια σας σε ώρες αιχμής, όπως λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα,  τα Σαββατοκύριακα ή κατά το διάλειμμα του μεσημεριού. Καλύτερα να προνοήσετε από νωρίς ή να επισκεφθείτε τα καταστήματα σε εργάσιμες ώρες όπου υπάρχει λιγότερος κόσμος.
 
 
2) Εποχιακά Τροχαία Δυστυχήματα
 
Τα καταστήματα αποτελούν κίνδυνο ασφάλειας και υγείας αλλά και οι δρόμοι δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι τα Χριστούγεννα. Ο Χειμώνας, από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αποτελεί μια επικίνδυνη περίοδο για τους οδηγούς. Όχι μόνο οι μέρες είναι μικρότερες και τα βράδια μεγαλύτερα και σκοτεινότερα, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι κίνδυνοι όπως ο αυξημένος κίνδυνο ολισθηρότητας του οδοστρώματος είτε λόγω πάγου είτε λόγω βροχής. Η πυκνή τροχαία κίνηση που παρατηρείται στις πόλεις κατά την περίοδο των εορτών χειροτερεύει τα πράγματα.
 
 
Παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας τα Χριστούγεννα οι δρόμοι είναι γεμάτοι οδηγούς που οδηγούν είτε χωρίς καθόλου ξεκούραση είτε υπό την επήρεια της αλκοόλης. Οικογενειακές συνάξεις μέχρι πρωίας, πάρτι εταιρειών και γραφείων, νυχτερινές εορταστικές εξορμήσεις σε νυχτερινά κέντρα και πολλά άλλα: δυστυχώς στην Κύπρο η έννοια του designated driver δεν έχει εμπεδωθεί ακόμη. Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που δεχόμαστε τα περισσότερα τηλεφωνήματα για τροχαία ατυχήματα, είτε αφορούν ένα απλό τραυματισμό του αυχένα είτε για πιο σοβαρούς τραυματισμούς.
 
 
3) Ελαττωματικά και Επικίνδυνα Παιχνίδια
 
Τα Χριστούγεννα έχει καθιερωθεί ως η εποχή των δώρων. Για πολλούς εισαγωγείς και εμπόρους είναι η περίοδος όπου θα εξασφαλίσουν το εισόδημά τους αρκετούς μήνες. 
 
Δυστυχώς πολλοί έμποροι επιδιώκουν το αθέμιτο κέρδος, το οποίο εύκολα μπορεί να επιτευχθεί με την πώληση αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας παιχνιδιών. Θα πρέπει ως καταναλωτές όταν αγοράζετε δώρα να βεβαιώνεστε ότι πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και φέρουν της σήμανση CE. Πολλά καταστήματα προωθούν παιχνίδια που φαίνονται ως πραγματικές ευκαιρίες αλλά στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνα και δεν πληρούν τις προδιαγραφές. 
 
Δεν είναι σπάνιο να προκαλούνται τραυματισμοί είτε από ελαττωματικά προϊόντα, είτε αυτά είναι παιχνίδια είτε ηλεκτρικές συσκευές είτε άλλως πως. Βεβαιωθείτε ότι αντιλαμβάνεστε την προέλευση και τη σήμανση των δώρων που αγοράζετε και κρατάτε πάντα την απόδειξή σας.
 
 
4) Ιατρική Αμέλεια
 
Τα δημόσια Νοσοκομεία έχει συμβεί στο παρελθόν να είναι υποστελεχωμένα κατά την περίοδο των εορτών. Αυτό, σε συνδυασμό με τις αυξημένες επισκέψεις που παρατηρούνται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μπορεί να αποτελέσει ένα επιπρόσθετο κίνδυνο. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε και διεκδικείτε τα δικαιώματά σας ως ασθενής και ότι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που υποπτεύεστε ιατρική αμέλεια.
 
 
Δικηγόροι Προσωπικών Ατυχημάτων στην Κύπρο
 
Για μια αξιολόγηση της υπόθεσής σας ή για να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης για ατύχημα τηλεφωνήστε σήμερα στο γραφείο μας στη Λευκωσία στο τηλέφωνο +357 77776997 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα. Εάν αδυνατείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας, μπορούμε να διευθετήσουμε συνάντηση στο σπίτι σας ή στο νοσοκομείο. 
 
Το γραφείο μας βρίσκεται στη Λευκωσία και αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλες τις επαρχίες ενώπιον όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου.
 
Η αρχική συνάντηση / διαβούλευση με τον πελάτη είναι δωρεάν και η απόφαση του κατά πόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε με την απαίτησή σας είναι αποκλειστικά δική σας. Θα σας συμβουλεύσουμε ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας σας, και το ποσό που μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση.
 
 
Περισσότερες Πληροφορίες στο Blog μας
 
Επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε περισσότερα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από ατύχημα.